Un sfat pentru oferirea unui feedback constructiv…

Intre primul meu job la Meguiar’s si al doilea job, am lucrat pentru Hewlett-Packard in Corvallis, Oregon si o parte din munca mea a inclus participarea la multe intalniri. Unele intalniri erau organizate pentru a ne invata cum sa organizam intalniri bune.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care l-am invatat in timp ce lucram pentru Hewlett-Packard a fost modul corect de a oferi un feedback constructiv. Într-un cuvânt aici e slab…

Balanţa

Este foarte usor pentru toata lumea sa oferim un feedback negativ, sa spui cuiva ce este gresit in legatura cu ideea respectiva sau ce este in neregula cu o procedura sau un produs. Oricine poate face acest lucru. Insa, este mai greu sa stai un timp sa cauti lucruri care sunt pozitive si sa le impartasesti.

Feedback-ul negativ este foarte important si trebuie spus. Acest feedback negativ ajuta o companie sau o persoana sa faca modificarile necesare pentru a imbunatatii serviciul, produsul, etc. Dar ceea ce Hewlett-Packard a invatat angajaţii sai să facă, a fost ca, dacă ai de gând să oferi un feedback constructiv, nu trebuie sa spui numai partea negativa pe care o vezi la produsul respectiv, sau la serviciul respectiv, ci trebuie sa spui si un lucru pozitiv despre produsul respectiv. Spune-ti toata opinia, nu doar o parte din ea (fie ea negativa sau pozitiva).

Este foarte usor sa arati lucrurile negative, iar pentru unii este o provocare sa arate lucrurile pozitive, dar in toti anii petrecuti la Hewlett-Packard am invatat ca desi acest “Best Practice (Cea mai buna Practica)” necesita efort si multa practica in sine, aduce un echilubru asupra unui subiect de discutii intr-o intalnire, si aceasta practica functioneaza de asemenea si pe forumurile de discutii pentru a aduce in balanta un subiect de discutii.

De altfel, aceasta practica ii ajuta pe unii sa isi imbunatateasca tehnica, sau chiar pe ei insisi.

Personal, apreciez orice fel de feedback (fie negativ, fie pozitiv) primit direct pe forum sau prin intermediul mesajelor private, sau chiar pe email, in timp ce este mult mai distractiv sa aud un feedback pozitiv, este feedback-ul negativ, sau un termen mai bun este acela de feedback constructiv pentru ca atunci este luata atitudinea corecta, ma va ajuta sa ma imbunatatesc si sa cresc si stiu asta dupa multi ani de munca cu diferiti oameni din diferite domenii de activitate si din toate domeniile sociale, ii ajuta si pe altii sa se imbunatateasca, de asemenea…

Pentru ce merita…

Autor: Mike Phillips (am primit acordul autorului pentru aceasta traducere)
Sursa: Autogeek.net

Tag-uri:

1 Comment

  1. tudor says:

    mare adevar graiesti:)

Leave a Comment