Stocarea si organizarea prosoapelor din microfibre

Prosoapele din microfibra sunt probabil cea mai mare achizitie pe care o putem face in afara de scule electrice sau ceruri pentru finisaje inalte, asa ca este important sa luam masuri pentru a le ingriji cum trebuie. Am invatat deja cum sa ne ingrijim prosoapele, asa ca ce mai urmeaza? Dupa ce am spalat corect prosoapele, ar trebui sa iti aloci timp pentru a le impaturi, pentru a le organiza si pentru a le pregati pentru urmatorul proces, oricand ar fi acesta. Stocarea corecta va mentine prosoapele curate si uscate, marindu-li-se durata de viata. Organizarea te ajuta sa pastrezi un inventar mai strans si face mai usoara folosirea lucrurilor din inventar atunci cand ai nevoie. Utilizarea timpului pentru a organiza te face sa scutesti timp in timpul proceselor de detailing. Cel mai eficient mod de a organiza prosoapele curate din microfibre este dupa functia sau dupa utilizarea lor. De exemplu, prosoapele folosite pentru indepartarea polish-ului ar trebui sa fie separate de de cele pe care le folosesti pentru a curata interiorul si pielea, si acestea separate de cele pe care le folosesti pentru a curata jantele. In mod obisnuit vei avea 4 tipuri de prosoape:

pentru uscare
pentru uz general
pentru indepartarea polish-ului
stergere finala si procese rapide de detailing

Depinzand de cat de multe prosoape ai si de cat spatiu disponibil ai pentru acestea, ia o galeata incapatoare din plastic care sa aiba un capac bine montat. Cosurile transparente sunt bune pentru ca nu trebuie sa le deschizi pentru a vedea ce este inauntru. De asemenea, un recipient cu un sistem de inchidere usor de folosit este primordial, sau vei ajunge sa lasi capacul desfacut in timpul unui proces, permitand particulelor de praf sa patrunda in tesatura si sa contamineze prosoapele. Capacul nu trebuie sa fie inchis ermetic, insa judecati dupa propria minte daca ai un garaj in care este mult praf sau daca locuiesti intr-o zona in care sunt drumuri prafuite sau aproape de un vulcan sau de o plaja. Noi folosim cutii diferite pentru detailing-ul mobil, insa pentru magazin si pentru inventar, folosim acestea, gasite la WalMart cu $49 fiecare:

Ele functioneaza minunat; se deschid foarte usor, au structura puternica, usor de stivuit. Sunt asa de bune ca ne-am mai luat dooua pentru a stoca perii, benzi, etc. Partea buna a cutiilor netransparente este ca ascund dezordinea. Asa ca le deschidem doar pe cele MF. Aici ne intorsesem de la o sedinta foto si nu terminaseram de scos toate provziile din masina. Prosoapele folosite de plus vor intra in cosul de prosoape murdare, in compartimentul pentru prosoape de plus. Dupa ce sunt spalate alaturi doar de prosoape similare, vor intra in “sertarul pentru prosoape MF din plus curate” pentru a fi stocate si folosite.

Pentru un sistem mobil, foloseste ceva mai mic, ca acestea:

Prosoapele ar trebui sa fie impaturite imediat ce sunt scoase din uscator sau luate de pe sarma de uscat. Impatureste-le repede. Impaturirea adauga multa valoare. In tmp ce impaturesti, fa urmatoarele:

Inspecteaza-le sa nu fi ramas resturi lipite de fibre. Scoate pe cat posibil resturile sau pune prosopul in sertarul cu prosoape foarte uzate. Inspecteaza marginile. Uite-te la margini pentru indoituri sau fire iesite. Prosoapele care nu sunt ingrijite cum trebuie se arunca in sertarul cu prosoape foarte uzate. Identificare – daca vrei sa iei un prosop si sunt doua, impaturite impreuna, atunci primul prosop il poti considera deja  folosit. Identificare – Daca ai doua tipuri de prosoape de aceeasi (sau foarte asemanatore) culoare, impatureste-le in feluri diferite. Acest lucru te ajuta sa le identifici mai usor. Odata ce ai gasit o strategie buna de impachetare, incearca sa folosesti metoda aceasta mereu. Prosoapele cu o croiala sau margini mai speciale, impatureste-le in asa fel inca sa se vada detaliile. Practic, gaseste metode de a impacheta ca parte a organizarii. Cateodata va trebui sa folosesti falduri diferite pentru a umple sertarul in care stochezi prosoapele.

Nu stocati alte materiale cu Microfibre, tampoanele aplicatoare, tampoanele pentru polish, periile nu sunt facute sa locuiasca in palatul pentru microfibre. Nu le lasati sa se atinga. Orice prosop murdar trebuie aruncat intr-un cos special si niciodata inapoi in sertarul pentru prosoape curate. Cand le arunci in cos, mentine-le separate. Acest lucru va face mai usoara separarea pentru spalarea acestora pe grupe. Vom vorbi despre spalarea acestora intr-un alt articol. Iata sertarele noastre. Chiar si cele mai de jos prosoape din MF sunt impaturite. Impaturirea nu este chiar atat de ok ca cea a prosoapelor care arata mai bine, insa oricum ar fi, sunt impaturite:

Alte sertare:

Unul dintre sertarele care contin prosoape din MF uscate:

Si inca unul cu prosoape de plus:

Si cateva prosoape noi care vor fi spalate in urmatorul lot “prosoape noi” (de aceea sunt langa sticle pulverizatoare noi curate. Cel putin sticlele nu vor lasa scame pe prosoape):

Acelasi lucru se aplica si pentru sertarele mai mici:

Sertarele sunt foarte bune si pentru elemente mai mici, cum ar fi periile speciale si alte produse:

Iata un cos ieftin pliabil, usor de carat in care pot incapea prosoapele murdare folosite pentru doua masini. Prosoapele pentru uscare sunt separate de prosoapele pentru uz general care sunt separate de prosoapele de plus pentru indepartarea resturilor lasate de polish.

Ingrijirea prosoapelor din microfibre trebuie sa constituie o parte importanta a procesului de detailing. Organizarea acestora te face mai eficient in timp ce te ocupi de detailing, si reduce amestecarile. Utilizarea prosopului corect si asigurarea ca este curat, face ca procesul de detailing sa fie mai sigur in ceea ce priveste finishul. Sertarele sau cosurile organizate, arata de asemenea mult mai bine. Si tot ceea ce tine de detailing ar trebui sa arate bine.

Autor: Marc Harris
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment