Sonax ProfiLine Glass Polish – Polish Sticla ProfiLine

Zilele trecute mi-am facut putin timp si am folosit acest polish (Sonax Profiline Glass Polish) pe parbriz. A fost ceva de munca dar pana la urma am reusit sa elimin mare parte din zgarieturile fine provocate de stergatoare. Cele adanci au ramas, desi poate as fi putut sa le mai estompez cu mai multe treceri. Totusi, fiind vorba de sticla n-am vrut sa fortez, existand riscul sa crape sau sa faca un efect de lupa (oricum este plin de ciobituri).

Asadar … parbrizul arata cam asa inainte de polishare:

Si dupa:

Pe partea stanga intainte:

Si dupa:

O zgarietura sau set de zgarieturi mai adanci care au fost atenuate:

Am incercat sa fotografiez rezultatul din mai multe unghiuri, dar aparatul foto nu a fost in stare sa prinda ce a mai ramas. Totusi zgarietura inca se vede, dar mai putin:

Iar la sfarsit un colt de parbriz ramas nepolishat din cauza dimensiunilor padului:

Iar in comparatie cu restul parbrizului…

E ceva diferenta… Punctuletele care se vad sunt mii de ciobituri, pacat ca pentru alea chiar nu exista nici o solutie DIY. Am sters de 2-3 cu IPA 20% (1:5) iar rezultatele s-au pastrat.

Tehnica de lucru folosita este urmatoarea: se aplica polish-ul pe pad, se intinde repede pe viteza 3, apoi se lucreaza pe viteza 5 cu presiune moderata pana se usuca/dispare. Atunci am oprit masina de polishat si am pulverizat de cateva ori apa pe pad. Am tamponat zona pe care lucram si am continuat a lucra polish-ul (acum mai umed) pana cand se usca din nou. Pentru indepartarea reziduurilor este necesara umezirea suprafetei, altfel este foarte greu de indepartat. Pentru a ma asigura indepartarea completa a reziduurilor am sters de cateva ori cu IPA.

Cateva mentiuni… Am observat ca pulverizarea de apa pe pad face ca acesta sa se satureze cu polish iar dupa 2-3 zone polishate isi pierde eficienta, corectia devenind aproape nula. In plus, polish-ul se usca repede iar masina de polishat sarea si agata permanent. Poate daca se curata padul cu perie s-ar putea sa ajute, dar n-am incercat. Am curat padul “on the fly” cu o laveta de MF si lucrurile s-au imbuntatit. Totusi padul era prea plin de polish pentru a continua.

Din cauza ca din setul de 2 paduri Sonax, unul l-am pierdut, imi cumparasem cu ceva timp in urma un fetru Wolfcraft din Hornbach in ideea de a-l incercat cu polish-ul Sonax. Cum nu aveam incotro, l-am folosit si cu rezultate bune. Puterea de taiere a fost putin mai scazuta, dar acum nu stiu daca diferenta a facut-o pad-ul sau fiindca nu am regenerat polish-ul cu apa. Tind sa cred ca a doua varianta a fost de “vina”.

Spre deosebire de prima tentativa, pentru parbriz am folosit un disc de interfata din burete moale intre taler si fetru. Acesta a facut diferenta fiindca ajuta fetrul sa se muleze pe profilul curbat al parbrizului. Discul de interfata gasit de mine a fost de 6″ iar talerul si fetru sunt 5″ deci am fost nevoie sa-l decupez 🙂 Dar chiar si asa a functionat bine.

Sursa: Weekend Detailer

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment