Primul pas in protejarea unei masini noi

“Mike ne intreaba despre pasii corespunzatori de urmat pentru a proteja exteriorul masinii sale noi. Salut – mi-am cumparat un BMW 328 nou nout, din 2010 (negru) saptamana aceasta. Ce imi sugerati ca un prim pas in a proteja exteriorul masinii mele? Vreau sa incep cu piciorul drept.
Multumesc – Mike”

Salut Mike,

Lasa-ma sa incep prin a te felicita pentru cumpararea noii tale masini! Din moment ce nu stim ce a facut distribuitorul auto in timpul prepararii masinii, iti sugerez sa incepi cu o spalare trainica a masinii, asigurandu-te ca diluezi samponul (Chemical Guys Citrus Wash & Gloss, Liqui Moly Auto Wash Shampoo – Sampon Auto, Liqui Moly Auto-Wasch & Wachs – Sampon Auto cu Ceara, Optimum No Rinse – Spalare fara clatire, Smartwax SmartCarWash, Sonax Gloss Shampoo – Sampon Auto Concentrat, Sonax PreWash Ultra Power – Spuma Activa, Sonax Wash & Wax – Sampon Auto cu Ceara) pentru spalarea masinii la o concentratie corespunzatoare stadiului de pregatire a vopselei. Acest pas ar trebui sa indeparteze orice urma de ceara sau glaze date de dealer.

Apoi vei vrea sa aplici un tratament cu argila folosind un clay bar de calitate si un pulverizator bun pentru lubrifiere. Procesul de decontaminare va indeparta orice defecte lipite de suprafata vopselei si va asigura o suprafata curata pentru ca produsul de protectie pe care il vei aplica ulterior sa se aseze in siguranta.

In cele din urma, vei vrea sa aplici fie o ceara naturala sau un sealant sintetic pentru protectia vopselei, la alegerea ta. Desi exista foarte multe tipuri de ceara si sealant din care sa alegi, am descoperit ca Chemical Guys JetSeal 109 este cel mai bun produs in materie de protectie a vopselei. Este usor de aplicat si indepartat, ofera mare adancime si luciu, aluencare de neegalat, are pret bun si este foarte durabil.

Pentru palsticele si partile exterioare din cauciuc, iti sugerez sa folosesti ceva ca Sonax ProfiLine Plastic Protectant Exterior – Dressing Exterior. Lasa o suprafata usor lucioasa fara a-ti da senzatia de unsuros si ofera de asemenea o mare protectie UV. Sonax ProfiLine Plastic Protectant Exterior – Dressing Exterior este foarte bun si pentru cauciucuri, insa daca vrei un produs cu ceva mai mult luciu, poti incerca ceva ca Optimum Tire Gel – Dressing Anvelope, Smartwax Smartgel sau Sonax Tyre Care – Solutie Curatare & Protectie Anvelope. Optimum Metal Polish va face ca tobele de evacuare sa arate ca noi. Din moment ce BMW-urile sunt cunoscute ca acumuleaza mult praf de frane pe jante, sugerez de asemenea o curatare amanuntita a jantelor (Sonax Full Effect Wheel Cleaner – Solutie Curatare Jante) si apoi folosirea unui produs de protectie ca Optimum Opti-Seal sau Smartwax Rimwax. Acesta va ajuta la protejarea jantelor si le va face mult mai usor de curatat in timpul spalarilor de rutina.

Sper ca ti-am fost de folos si daca ai intrebari sau comentarii aditionale, te rog sa le postezi in casuta de mai jos. Multumesc!

Autor: Chad Raskovich
Sursa: DetailedImage

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment