Pregatirea unei masini noi

“Mi-am luat un Jeep Grand Cherokee Overland 2011 si as vrea sa stiu cat timp trebuie sa astept pana sa aplic sealant si ceara pe exterior. Am comandat produsele prin site-ul dumneavoastra (DetailedImage). Multumesc, Dave”

Salut Dave,

In primul rand, felicitari pentru achizitionarea noii tale masini! Este intotdeauna un sentiment dragut sa cumperi o masina noua care sa aiba acel aspect proaspat. Mai jos este descries un proces de preparare a unei masini pe care il voi face de indata ce imi voi cumpara masina…nu exista niciun motiv sa astepti! Ai aici o idee despre cum efectuez eu procesul de preparare al unei masini noi:

In primul rand, spala masina cu ceva gen Chemical Guys Citrus Wash & Gloss cu o concentratie de 60 ml:3.8 L (CGCW:Apa) si apoi decontamineaza masina folosind claybar (argila) si solutie lubrifianta. Recomand cu tarie DI Fine Grade Clay Bar si Chemical Guys Clay Luber (pentru cititorii romani puteti cauta pe Google.ro si veti gasi claybar & claylube si la noi in tara). Dupa decontaminarea masinii, vei vrea fie sa stergi masina cu alcool isopropilic (IPA) , fie sa o speli din nou pentru a indeparta reziduurile ramase. Continua tratamentul lubrifiant cu o runda de polish pentru a indeparta zgarieturile ramase din cadrul procesului de decontaminare sau din spalarea anterioara. Ceva de genul Menzerna 203 sau Menzerna 85RD ar trebui sa faca bine aceasta treaba impreuna cu un pad de polish alb sau negru pe Porter Cable 7424XP.

Dupa sesiunea de polish, sterge masina din nou cu alcool izopropilic, si trateaza vopseaua cu Chemical Guys EZ Creme Glaze pe un pad negru sau albastru. Urmeaza pasul de Protectie – pentru acesta prefer Blackfire Wet Diamond ca sealantul de baza pentru catifelare extrema si efect de durata. Permite-i sealantu-lui sa se aseze pe vopsea si sa vindece cam 20-30 de minute si apoi indeparteaza-l cu un prosop din microfibre. Continua asa si cu toata suprafata masinii si ai terminat! Nu uita sa iti improspatezi protectia cu sealant o data la 4 luni si polisheaza cel putin o data pe an pentru a pastra aspectul de proaspat al masinii. (Recomand polisharea o data la 6 luni si o data la trei luni ceruirea.).

Autor: Eric Schuster
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

1 Comment

  1. Miki says:

    Foarte bune informatiile.

Leave a Comment