Pielea auto si petele de jeans!

Interior Piele

Transferul de colorant (de la blugi, curele de piele, etc) poate fi foarte dificil de eliminat; cu cat sta mai mult pe piele, cu atat este mai greu de eliminat. Petele de culoare de la imbracaminte, arata in mod normal ca o floare in zona unde este pata de culoare. De obicei, acest lucru este cauzat de transferul vopselei negre din imbracaminte. Incercati sa evitati urcarea in masina purtand imbracaminte noua cum ar fi: blugii, etc.

Este o problemă comună pe pielea anilinia usor vopsita; orice pata care este lasata mai mult timp pe acest tip de piele, nu va mai putea fi curatata. Orice pata accidentala trebuie curatat imediat, nu trebuie lasat ca pielea sa absoarba acea pata. Cu cat pata de vopsea este lasata mai mult timp pe piele, cu atat devine mai greu de curatat pentru ca pata de vopsea se impregneaza in vopseaua pielii. Odata ce pata de vopsea a patruns in finisajul pielii, ea va fi foarte greu de inlaturat, dar acest lucru poate fi evitat printr-o curatare periodica a pielii si folosirea unei solutii protectoare. Pata de culoare va sta deasupra solutiei protectoare, si in acest fel ea va putea fi eliminata printr-o curatare pieriodica.

Daca pata de vopsea a patruns in vopseaua pielii, atunci finisajul pielii trebuie inmuiat pentru a permite eliberarea petei de vopsea. Pentru aceasta, se poate folosi Leather Master Soft Touch. Utilizarea unui solvent puternic pe o piele care este patata va face doua lucruri:

– vopseaua pielii se va inmuia foarte rau, iar pata de culoare va intra si mai mult in vopseaua pielii, facand inlaturarea foarte dificila
– solventul poate dauna finisajului pielii, ducand la revopsirea pielii.

Pentru indepartarea petelor de vopsea de pe piele, intotdeauna incercati metodele cel mai putin daunatoare pentru piele:

– Un tratament complet Leatherique (Rejuvinator Oil & Prestine Clean)
– Leather Master Rapid S Cleaner (A-Aniline / Non-Coated) (P-Protected / Coated) este un curatitor concentrat special creat pentru pielea folosita in industria auto (inclusiv pielea Nappa si cea Perforata) care a acumuluat multa murdarie, grasime si pete de vopsea.
– Alcool Izopropilic (IPA)
– Un solvet (dilutie 1:1 cu apa) pe baza de citrice (P21S Total Auto Wash) si un detergent usor alcalin

In cazul in care ati incercat fara succes produse destinate curatarii pielii, asta nu inseamna ca acele produse nu sunt bune, pur si simplu problema nu mai este o problema de curatare, ci transferul de culoare (pata de culoare) este mult mai severa sau a fost lasata prea mult timp, inainte de a incerca sa o curatati.

Suprafata patata poate solicita re-vopsirea. Utilizati Leatherique Super Prepping Agent si Hartie Abraziva de 1000 pentru a pregati pielea inaintea vopsirii. Stergeti suprafata pielii cu prosoape din microfibra pentru a elimina cat de mult din vopseaua curatata cu Leatherique Super Prepping Agent & Hartia Abraziva de 1000. Apoi puteti revopsi pielea.

Din experienta proprie, faceti tot posibilul sa curatati pielea in momentul in care vedeti o pata de blugi nou aparuta.

Am primit permisiunea de a traduce si publica acest articol de la autor! Copyright © 2002-2010, TOGWT ™ Ltd (Established 1980). Toate drepturile rezervate.

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment