Mercedes-Benz CL63 AMG & Zymol Vintage Glaze

IMG_2691

Astazi va prezint o lucrare ce am efectuat-o anul trecut in Septembrie. Masina pe care am lucrat este un Mercedes-Benz CL63 AMG, fabricatie 2008 (o bestie luxoasa). Proprietarul are grija de masina, ea fiind spalata doar la spalatoria Concorso (in zona Baneasa, Bucuresti). Acea spalatorie este singura spalatorie pe care o recomand clientilor mei, deoarece masina primeste prespalare si spalare. In acest fel, riscul de a mai ramane urme de murdarie pe caroserie sunt destul de minime.

Starea initiala:

DSC_0468

DSC_0469

DSC_0471

DSC_0472

DSC_0477

Primul lucru a fost curatarea jantelor folosind Sonax Full Effect Wheel Cleaner si diverse perii, printre care si Chemical Guys Wheel Woolies.

DSC_0480

Dupa curatarea celor 4 jante, am trecut la prespalarea exteriorului folosind spuma Autobrite Direct Magifoam aplicata cu lancea de spumare.

DSC_0483 DSC_0482

Dupa prespalare, a urmat spalarea propriu-zisa folosind samponul Sonax Xtreme ActiveShampoo 2 in 1 (este un sampon pe care il folosesc de aproape 10 luni si imi place foarte mult). La finalul clatirii, masina a fost uscata folosind prosoapele Vicont Arctic 1300 si Pro Detailing Prosop Uscare Auto 90×60 cm. Punctele de bitum au fost inlaturate folosind Concept Chemicals Tar & Glue (este un avantaj cand culoarea masinii este una deschisa, deoarece punctele de bitum se observa mai bine).

Dupa ce am bagat masina in garaj, am trecut la scoaterea fiecarei jante pentru o curatare temeinica si o protectie adecvata (Sonax Xtreme Protect + Shine Hybrid NPT – Sealant Vopsea).

IMG_2680

Dupa curatarea si aplicarea protectiei pe jante si pe contra-aripi, am trecut la corectia vopselii. Masina fiind foarte intretinuta, nu a prezentat zgarieturi adanci, doar o usoara panza de paianjen pe care am inlaturat-o folosind Menzerna SF4000 impreuna cu buretele Lake Country CCS 5.5″ White Polishing Pad.

Dupa efectuarea inlaturarii panzei de paianjen, suprafata a fost degresata folosind Spies Hecker Permaloid Silicone Remover 7010. Din punctul meu de vedere, acest degresant este mai bun decat IPA (Alcool Izopropilic), deoarece este mult mai lubrifiat, iar cand il sterg de pe caroserie riscul de a produce zgarieturi este aproape nul. Poate fi folosit pentru degresarea plasticelor, geamurilor, etc.

Ca protectie pentru caroserie, am ales ceara Zymol Vintage Glaze. Inainte de aplicarea cerii, am curatat si pregatit vopseaua cu paint cleaner-ul Lusso Revitalizing Creme (este un paint cleaner – glaze). Producatorul recomanda aplicarea cerii pe panou, lasata 5 minute si apoi stearsa folosind o laveta din microfibre. Dupa 3 – 4 ore de la stergere, se mai face un buffing pentru un luciu profund.

IMG_2691

Ornamentele de la evacuare au fost curatate folosind Vicont Perfect Mirror Finish.

IMG_0146

Ca tratament hidrofob pentru geamuri am ales Gyeon Q2 View (se aplica usor, iar rezistenta lui este foarte buna). Tratamentul a fost aplicat pe toate geamurile (parbriz, luneta, geamuri laterale, oglinzi).

Interiorul a fost aspirat, pielea curatata cu Leatherique Prestine Clean, iar consola centrala folosind BMW Natural Care Interior Cleaner.

IMG_0154

Rezultat final:

DSC_0494 DSC_0496 DSC_0499 IMG_2692 IMG_2693 IMG_2694 IMG_2695 IMG_2697 IMG_2698

Produsele folosite:

Sonax Full Effect Wheel Cleaner (jante)
Vicont APC Super 100 (curatitor general)
Autobrite Direct Magifoam (spuma prespalare ph neutru)
Sonax Xtreme ActiveShampoo 2 in 1 (sampon auto ph neutru)
Concept Chemicals Tar & Glue (inlaturare bitum)
Sonax Xtreme Protect + Shine Hybrid NPT (sealant)
Menzerna SF4000 (pasta polish finish)
Lake Country CCS 5.5″ White Polishing Pad (burete polish mediu)
Spies Hecker Permaloid Silicone Remover 7010 (degresant)
BMW Natural Care Interior Cleaner (curatare suprafete plastic, consola centrala, etc)
Meguiar’s Glass Cleaner (curatare geamuri)
Leatherique Prestine Clean (curatare si hidratare chedere)
Zymol Vintage Glaze (ceara)
Gyeon Q2 View (tratament hidrofob geamuri)
Gyeon Q2 Tire (dressing anvelope)
Vicont Perfect Mirror Finish (polish metale)
Valet Pro Foam Detailing Brushes – Set Perii Spuma Detailing (guri ventilatie si locuri greu accesibile)
Valet Pro Dash Brush – Perie Curatare Bord Auto
Chemical Guys Wheel Woolies – Set 3 Perii Jante
Vicont All Purpose Microfiber – Laveta Microfibre Uz General
Vicont Microfiber Applicator Pad – Aplicator Microfibra
Pro Detailing Double Soft Touch Laveta Microfibra 900 gr/m 40×40 cm
Vicont Arctic 1300 – Prosop Uscare Auto
Pro Detailing Prosop Uscare Auto 90×60 cm

Cam atat despre aceasta lucrare. Daca aveti intrebari sau doriti o programare pentru un serviciu de detailing, nu ezitati sa ma contactati la 0726252583 sau office@pro-detailing.ro.

Va multumesc pentru atentie!

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment