Istoria Waeco – Specialistul in tehnologia mobila

1974 a fost un an plin de evenimente forte: Germania a castigat Cupa Mondiala, iar presedintele Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon a fost obligat sa demisioneze din cauza scandalului Watergate, impartasind astfel soarta cancelarului federal Willy Brands, care demisionase cu cateva saptamani inainte din cauza scandalului Guillaume. In timp ce formatia ABBA facea istorie cu melodia lor “Waterloo”, Turcia invada partea de nord a Ciprului, HP lansa primul calculator de buzunar portabil din lume, iar Germania a infiintat registrul national pentru infractiunile din trafic. In mijlocul acestor evenimente, aproape neobservata de public, o revolutie tehnologica si-a urmat cursul sau pentru a oferi oportunitati nelimitate comunitatii mobile.

La inceputul anilor ’70 era aproape imposibil sa pastrezi mancarea proaspata pentru un timp mai indelungat, la bordul unei barci sau a unui yacht de croaziera. Doi frati, Petru & Theodor Wahning, au avut o idee ingenioasa. Ei au creat prima lada frigorifica ce se putea alimenta de la baterie. Acest lucru a dus la nasterea brand-ului Waeco.

Primul pas: refrigerare mobila

Pentru a rezolva problema racirii mobile, cei doi frati au proiectat un frigider cu un circuit de racire ermetic, condus de un compresor si alimentat de o baterie. O idee inovatoare la acea vreme, beneficiile inventiei lor sunt acum pe scara larga acordate de catre comunitatea mobila. Primul frigider mobil a pavat drumul spre ceea ce este acum compania cu cea mai variata gama de produse pentru refrigerare mobila de uz personal si profesional.

Waeco este liderul acestei industrii de peste 30 de ani, stabilind noi standarde in termeni de calitate si functionalitate. Exista multe produse ce dovedesc acest lucru: mini frigidere cu un design inovator, racitoare mobile pentru sticlele de vin, lazi frigorifice termoelectrice auto ce se pot alimenta de la diverse surse de energie, si nu in ultimul rand lazile frigorifice auto cu compresor, folosite pentru refrigerare sau racire. Calitatea si varietatea produselor, combinate cu o oferta de servicii complete, au castigat o reputatie excelenta pentru compania Waeco. Baza de clienti cuprinde utilizatori finali, precum si producatori de automobile, camioane, rulote si yacht-uri, ce apreciaza Waeco ca un partener competent pentru design personalizat si productia de serie.

Cresterea si Diversitatea: Dintr-o operatiune a doi frati intr-un jucator global

Devotamentul neobosit al fratilor Wahning a ajutat compania sa creasca intr-un ritm care iti taie respiratia. Noi linii de produse au fost lansate aproape in fiecare an pentru a elimina lacunele din aceasta arie si de a crea ceea ce Theodor & Petru Wahning au considerat o oferta perfecta. In paralel cu dezvoltarea gamei de produse mobile pentru racire si refrigerare, cei doi frati au dezvoltat o gama larga de accesorii electronice pentru utilizarea economica a bateriei. Facand un pas mic de la produsele mobile pentru racire la echipamentul pentru bucataria mobila, a fost o progresie logica pentru Waeco. Cuptoare cu microunde, cafetiere, etc toate au fost concepute pentru rigorile utilizarii mobile si au fost adaugate la gama produselor Waeco pentru a oferi utilizatorilor confort si comoditate fara precedent.

In 1981, Waeco a realizat un parteneriat cu Diavia, o companie italiana specializata pe aerul conditionat al vehiculelor – tehnologie necesara pentru a genera aer rece in conditii mobile. Cooperarea a dus la o retea densa de parteneri de servicii Aircon si a facut compania, lider pe piata europeana pentru sisteme de aer conditionat auto. Aici, din nou, competenta este ceea ce conteaza cel mai mult la Waeco. Cursuri de pregatire sunt organizate in mod regulat pentru a oferi partenerilor informatiile necesare. Un sistem logistic perfect garanteaza livrarea rapida a pieselor de schimb si a consumabilelor.

In timp ce lucra la sistemele retrofit de aer conditionat, Waeco a descoperit multe oportunitati noi pentru a asigura pasionatilor de vehicule mai multa siguranta si confort. Ca urmare, a creat o gama larga de accesorii auto, toate proiectate pentru montare rapida si usoara. Aceasta activitate a deschis drumul spre un alt segment de produse unde Waeco este lider pe piata europeana: sistemele video pentru mersul in marsalier ce pot fi folosite in uz privat si profesional.

Extinderea la nivel mondial a progresat intr-un ritm similar. Astazi, Waeco aduce confort si siguranta pentru clientii de pe patru continente, prin intermediul filialeor sale in Statele Unite ale Americii, Orientul Mijlociu, Australia si Orientul Indepartat. Cu fabrici de productie in Emsdetten (Germania), Novafeltria (Italia), Ostroda (Polonia) si Shenzhen (China), Waeco este capabila sa ofere produse de calitate consecventa. Cu o prezenta locala pe pietele din intreaga lume, compania poate raspunde rapid si in mod individual pentru cerintele clientilor sai.

Ideologie: Pasiune pentru performanta si progres

Chiar si astazi, la mai mult de 30 ani de la infiintarea sa, compania si-a pastrat spiritul de pionierat. Neobositi in cautarea lor pentru perfectiune, inginerii Waeco folosesc metode moderne de cercetare pentru optimizarea gamei de produse existente si de a crea produse noi pentru comunitatea mobila.

Din data de 1 Martie 2007, Waeco opereaza intr-o structura noua de proprietari. Aceasta a fost ziua cand Ruth, Peter si Theodor Wahning au vandut toate actiunile companiei catre Dometic Deutschland GmbH. “Ideea principala din spatele fuziunii este de a continua cresterea noastra si de a construi o afacere la nivel global care ofera posibilitatea de a actiona ca un singur furnizor de accesorii pentru confort pe piata utilizatorilor pasionati de vacantele mobile, cat si pentru toate tipurile de vehicule, inclusiv ambarcatiuni”, comentariul lui Spies Reimund, Director Manager la Dometic Deutschland GmbH si Dometic Waeco International GmbH. “Pietele celor doua companii, produsele si regiunile cheie completeaza perfect companiile fuzionate. Succesiunea de management si schimbarea de generatie, cunoscute ca subiecte critice pe ordinea de zi a afacerilor de familie, sunt acum taiate de pe lista de sarci, iar Waeco poate privi spre viitor”.

Dometic a fost mult timp un producator mondial de frigidere prin absorbtie, echipamente pentru bucatarie, ferestre, usi, echipamente sanitare si dispozitive de confor pentru vehiculele de agrement si ambarcatiuni. Baza sa de clienti include producatori de rulote si autorulote, camioane si barci de agrement. Dometic produce, de asemenea, sisteme speciale de racire si alte produse pentru sectorul de sanatate si industrie hoteliera.

Dometic, ca grup independent, a fost infiintata in 2001 din compania de electrocasnice Electrolux. Grupul Dometic comercializeaza produsele sale in aproximativ 100 de tari.

Dometic Waeco International

Mai mult confort, mai multa siguranta, mai multa distractie in timpul calatoriilor – asta este ceea ce produsele Waeco pot oferi. Cu sediul in Emsdetten (nord-vestul Germaniei), Dometic Waeco International proiecteaza si produce o gama completa de produse, care se extinde de la lazi frigorifice auto, accesorii auto pana la sisteme de aer conditionat pentru autovehicule, echipamente pentru bucataria mobila si sisteme video mobile. Tehnologia de varf Waeco poate fi gasita pe autovehicule pentru pasageri, camioane, rulote si ambarcatiuni, peste tot in lume.

De la idei la succes

Waeco a fost cunoscuta ca un specialist in racirea & refrigerarea mobila si accesorii auto ce se potrivesc la majoritatea masinilor, de peste 30 de ani. Un pionier de la bun inceput si un creator de trend, compania continua sa ofere stimuli creativi la timp pietei mondiale. Un numar tot mai mare de producatori auto echipeaza modelele cu produse Waeco.

Gama de produse Waeco:

 – racire & refrigerare mobila: lazi frigorifice termoelectrice auto si lazi frigorifice cu compresor auto pentru autoturisme, camioane, rulote si ambarcatiuni; tehnologia Diaviafrigo pentru vehiculele frigorifice;
 – accesorii auto: de la alarme auto la sisteme de inchidere centralizata, sisteme de monitorizare a presiunii din pneuri, sisteme video pentru mersul in marsalier, accesorii electronice, echipamente pentru bucataria mobila, produse sanitare;
 – produse electronice mobile: de la redresoare si invertoare pana la transformatoare, generatoare si accesorii pentru lazile frigorifice auto;
 – sisteme de aer conditionat pentru vehicule;
 – sisteme de aer conditionat ce se monteaza pe plafonul camionului sau a rulotei: sistem de racire cu compresor pentru camioane si alte aplicatii profesionale in industria transportului;
 – fabricarea de echipament original (OEM);
 – frigidere auto ce sunt echipate pe majoritatea masinilor ce au ca optiune un frigider auto;

Dometic Waeco Internationl GmbH – Intotdeauna in miscare

Pastrati rece si distrati-va. Iesiti afara si bucurati-va de o viata activa. Permiteti-va o relaxare in timpul liber, in vacanta sau in viata de zi cu zi. Asta este tot ceea ce va doriti? Bine ati venit in comunitatea Dometic Waeco. Waeco este un actor global, cu 15 filiale in Europa si Orientul Indepartat. Compania – ca parte a grupului Dometic – este unul dintre cei mai importanti furnizori de aparate de aer conditionat pentru vehicule, lazi frigorifice auto, accesorii auto si electronice. Sediul din Emsdetten, Germania genereaza vanzari anuale de peste 150 milioane dolari, cu o forta de munca de aproximativ 270 de persoane. Echipa noastra este tanara si dinamica.

Dometic Waeco International GmbH numeste pana la 5 cursanti anual, concentrandu-se pe profesii economice, cum ar fi functionari de birou, reprezentanti comerciali, reprezentanti din industrie si asistenti de management in domeniul publicitatii. Candidatii cu studii medii sau calificari tehnice au cele mai bune sanse. In plus, fata de notele bune in germana si matematica, cunoasterea unei limbi straine si abilitatii lucrului pe calculator sunt necesare.

Un stagiu de pregatire in cadrul companiei Waeco dureaza de la 2 la 3 ani, in functie de nivelul de studii al cursantului. Examenele finale sunt transmise la IHK Munster (Camera de Comert si Industrie Germana). Dometic Waeco International se concentreaza pe furnizarea de calificare cuprinzatoare. Acesta este motivul pentru care schemele noastre de cursuri pregatitoare, includ seminarii aditionale si instruirea despre produse.

Aceasta este parte a culturii noastre corporative pentru a recruta personal de specialitate si executiv in cadrul companiei. Acest lucru inseamna perspective bune de cariera pentru stagiarii nostrii viitori.

Produsele Waeco pot fi achizitionate si de la magazinul online Pro-Detailing. In cazul in care doriti mai multe informatii despre produsele Waeco, ne puteti contacta.

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment