Istoria Motul

Motul vede in fiecare aprobare a producatorilor, un punct de plecare in realizarea unui lubrifiant de inalta calitate si performanta, care sa fie aprobat de toti producatorii de autovehicule. Gama Motul consta doar in produse de lubrifiere de cea mai inalta calitate, premium, ce sunt imbunatatite cu aditivi, produse ce sunt dezvoltate prin utilizarea tehnologiei avansate pe care Motul o detine in aria curselor de viteza. Produsele Motul de inalta performanta respecta standardele ACEA (Asociatia Constructorilor de Autovehicule din Europa) si API (Institutul de Petrol din Statele Unite ale Americii – American Petroleum Institute). Sunt economice si intrec standardele de performanta ale uleiului recomandat de producator.

Compania Motul a fost infiintata in New York acum 150 de ani, in 1853, avand radacini in sectorul de uleiuri de balena, folosite la lanterne. Detinuta de Rockefeller Group si operand ca o subsidiara a Standard Oil Company, compania a fost mai tarziu administrata si condusa de Swan Finch, iar in 1919 era cunoscuta sub numele de Compania Swan Finch. Avand sediul central in SUA, Compania Swan Finch si-a extins afacerea cu lubrifianti si a inceput sa exporte in Europa. In 1932, familia Zaugg, un distribuitor francez a cumparat Compania Swan Finch, dar a pastrat marca Motul. Toata compania a fost relocata in Franta si Motul a fost relansata ca marca franceza. Concentrati pe imbunatatirea fiabilitatii si a performantelor lubrifiantilor, Motul a schimbat semnificativ industria de lubrifianti, produsele de prima clasa fiind menite sa schimbe istoria lubrifiantilor de motor.

1953 – lansarea primului ulei multigrade din lume;
1966 – lansarea primului ulei de motor semi-sintetic din lume;
1971 – lansarea primului ulei de motor 100% sintetic din lume;

Pana astazi, Motul continua traditia sa de a produce lubrifianti de calitate superioara prin transformarea invoatiilor tehnologice in produse reale pentru lumea automotivelor. De la uleiurile pentru motoarele turbo cu catalizator, pana la lichide de frana si uleiuri de transmisie, Motul continua sa fie numele preferat. O organizatie atenta cu mediul, Motul si-a concentrate eforturile pentru a dezvolta produse mai curate si ecologice. Motul a investit de asemenea in programe de reciclare, ofering consumatorilor un mod de viata mai curat si mai sanatos.

Avand in prezent sediul in Paris, Franta, gama produselor de performanta Motul este vanduta astazi in peste 65 de tari.

Produsele Motul se afla si in portofoliul de produse comercializate de catre Pro-Detailing. Daca un produs dorit nu se afla in lista, ne puteti contacta la office@pro-detailing.ro

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment