„Salut, Recomandati evitarea „luminii soarelui” sau „lumina directa a soarelui” in ceea ce priveste folosirea multora dintre produsele de detailing. Incercati sa evitati incalzirea suprafetei sau expunerea la lungimi de unda speciale (continute in radiatiile solare), care ar putea afecta negativ produsul?
Multumesc, Bill”
Salut Bill,
Imi imaginez ca produsele la care te referi sunt polishurile si cerurile/sealantii. Desi nu este recomandat lucrul in lumina directa a soarelui, acest lucru se poate face, cu conditia ca temperatura suprafetei pe care se lucreaza sa fie rece la atingere. Cu acest lucru se confrunta multi detaileri mobili, in fiecare zi, mai ales in timpul verii. Problema apare in momentul in care temperatura suprafetei devine prea incinsa. Uleiurile din compusii de polishuri au tendinta sa se topeasca mult prea repede, cauzand performante slabe si agregarea sau lipirea produsului. Daca, insa, este imperios necesar sa faci un detailing in soare, intr-o zi caniculara de vara, recomand cu tarie sa termini polishul si ceruirea dis de dimineata sau dupa amiaza, cand soarele nu mai are atat de multa putere. Poti, de asemenea sa cumperi un cort portabil, sau sa incerci sa pozitionezi masina in asa fel incat o parte, daca nu chiar toata, sa fie umbrita de orice fel de structuri.
De asemenea, chiar daca eticheta unui produs spune ca acesta poate fi folosit in lumina directa a soarelui, pot paria ca intotdeauna va avea performante mai bune atunci cand este aplicat la umbra. O regula buna de care poti tine cont este aceea ca atunci cand suprafata devine atat de incinsa incat nu poti pune mana pe ea, cel mai bine este sa nu folosesti niciun produs pana ce aceasta se raceste.
Autor: Chad Raskovich
Sursa: DetailedImage
Cookie-urile ne ajuta sa iti oferim servicii mai bune. Prin folosirea site-ului, confirmi ca esti de acord cu folosirea lor de catre Pro Detailing.