Intrebari despre curatarea vehiculelor pe timpul iernii

“Todd sau oricine altcineva care locuieste intr-o zona in care ninge…care este procesul pentru a mentine masinile curate pe timpul iernii? Am un BMW 528i si m-am interesat in legatura cu produsele de curatare ce nu necesita clatire, insa nu sunt sigur ca acestea sunt potrivite pentru tipul de murdarie acumulata pe o masina in Columbus, in luna ianuarie.”

Din moment ce si eu locuiesc in Columbus, Ohio, simt ca sunt calificat sa iti raspund la intrebare! Si eu conduc o masina neagra si stiu cat de greu este sa ii mentin un aspect curat chiar si vara, daramite iarna. Primul pas in a mentine aspectul masinii curat pe timp de iarna este acela de a te asigura ca pregatesti suprafata corespunzator in timpul toamnei, prin aplicarea unui strat (sau doua) de sealant durabil. Masinile mele personale au parte de un tratament cu Blackfire Wet Diamond inainte ca vremea sa se schimbe. Acesta va oferi un strat protector intre vopsea si elementele dure.

In al doilea rand, iti vei dori un detergent bun ce nu necesita clatire, precum Optimum No Rinse (ONR). Acesta este un produs fantastic pentru orice perioada a anului, dar mai ales pe timp de iarna, atunci cand este foarte frig si nu se poate folosi un furtun. Din moment ce, probabil, lucrezi cu suprafete mai murdare iarna, trebuie sa te asiguri ca aplici presiune foarte mica, lucrezi cu suprafete mici pe rand si clatesti in mod constant si regulat. Chiar si atunci cand folosesc Optimum No Rinse, folosesc si metoda de spalare Two-Bucket Method (2 Galeti).

Atunci cand masina este sever stropita cu sare si alte resturi rutiere abrazive din zapada sinoroi, recomand ca, mai intai, masina sa fie spalata intr-o spalatorie automata (in care doar apa atinge masina) pentru a indeparta materialele daunatoare (stiu sigur ca sunt cateva in Columbus, deoarece este una chiar dupa colt de unde locuiesc eu). Niciodata sa nu duci masina la o spalatorie automata in care alte tipuri de materiale in afara de apa iti ating masina…altfel vei obtine instantaneu zgarieturi. Nu uita ca spalarile automate (in care doar apa atinge masina) vor lasa in continuare un strat de murdarie pe masina care, insa, va putea fi indepartat foarte usor cu ajutorul lui Optimum No Rinse.

O alta cale de a lucra sigur atunci cand folosesti ONR, este aceea de tine o mica cantitate de ONR diluat intr-un pulverizator si a pulveriza pe suprafata inainte de a o spala. Acest lucru va slabi orice tip de murdarie si va oferi lubrifiere suplimentara pentru a preveni zgarieturile.

Dupa ce ai terminat de spalat cu ONR, iti recomand sa folosesti o ceara pulverizatoare ca Optimum Car Wax pentru a improspata protectia masinii. Este simplu si usor de folosit, este foarte durabila si o poti folosi pe toate suprafetele fara a-ti face griji ca va pata plasticele.

Sper ca ti-am fost de folos!

Autor: Todd Cooperider
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment