Impresii Sonax ProfiLine Perfect Finish – Pasta Polish Auto Mediu

Formula fara silicon a fost creata pentru a constitui polishul final al sistemelor compuse din doi pasi. Din acest motiv, Sonax ProfiLine Perfect Finish a fost formulat ca un polish final, insa unul care sa fie capabil de un nivel inalt de taiere (majoritatea polishurilor finale au capacitate foarte mica de taiere).

Sonax ProfiLine Perfect Finish: Cand se utilizeaza?

Ca si in cazul celorlalte polishuri, Sonax Perfect Finish are cateva aplicatii specifice, cazuri in care exceleaza. Nu exista un singur “polish magic” care sa functioneze perfect pentru toate aplicarile si sistemele de vopsea, asa ca, fie ca este vorba despre Sonax Perfect Finish, fie ca este vorba despre un alt produs…trebuie sa aflati unde sau cum exceleaza pentru a putea beneficia cat mai mult de efectele procesului de polish, in asa fel incat sa maximizati rezultatele in timp ce minimizati perioada de lucru.

Sonax ProfiLine Perfect Finish si vopselele moi:

Dupa parerea noastra, acesta este cazul in care exceleaza cu adevarat Sonax Perfect Finish. Atunci cand ai de-a face cu sisteme de vopsele moi, mai ales de culori inchise, poate fi dificil pentru un produs sa finiseze acolo unde exista un efect de incetosare atunci cand se utilizeaza o masina de polishat orbitala (DA), sau zgarieturi foarte fine de tip panza de paianjen atunci cand se utilizeaza o masina rotativa. In cele mai multe cazuri, acestea se vor vedea cand vopseaua este privita de la cativa centimetri departare sub o lampa LED puternica (cum este Brinkmann) sau nu pot fi vazute in lumina soarelui. Insa atunci cand cauti perfectiunea, un produs este final atunci cand suprafata este perfecta din toate unghiurile si de la orice distanta.

Recent am lucrat la un Porsche 911 negru si am testat o gama larga de polishuri finale, tehnici si aparate. Desi majoritatea polishurilor dadeau rezultate bune de la o distanta de 18 cm, am descoperit ca, de la o distanta mai mica, suprafata ramanea cun un oarecare nivel de incetosare. Insa, in cazul lui Sonax Perfect Finish impreuna cu masina Dual-Action, finishul a fost perfect si a fost singurul produs care a trecut testul.

Am lucrat la multe Ferrari-uri cu vopsea moale si delicata (neagra), acestea constituind vehicule perfecte pentru testarea polishurilor finale. Atunci cand toate produsele de acest gen au picat testul, Sonax Perfect Finish a fost intotdeauna produsul care a salvat ziua!

Perfect Finish este foarte bun si pentru vopselele tari, insa se ridica cu adevarat asupra tuturor in cazul vopselelor moi.

Sonax Perfect Finish si polishul intr-un singur pas:

Atunci cand vorbim despre polish, exista o varietate de optiuni si metode pe care le putem adopta. Exista procese usoare, medii si intensive de polish, depinzand, de asemenea, de nivelul de corectie catre care tindem. O sesiune de polish poate dura de la 30 de minute pana la 6-7 ore, in functie de nivelul de corectie pe care il dorim si, bineinteles, de procesele/produsele utilizate. Insa, pentru mare parte a polishului, cautam un produs/proces care sa ne dea nivelul de taiere si finishul optime, minimalizand in acelasi timp perioada de lucru necesara. Aici exceleaza Sonax Perfect Finish. Pentru profesionisti, acest produs aduce profit deoarece se poate taxa nivelul de corectie si nu ora de lucru.

Exista cateva polishuri medii care pot taia foarte bine, insa acestea vor necesita de 2-3 ori mai mult timp pentru a reusi sa dea rezultate excelente. Timpul costa bani, asa ca, de obicei, nu merita dublarea efortului pentru a obtine doar cateva puncte de corectie!

In ceea ce priveste vopselele moi si inchise la culoare, Sonax Perfect Finish, dupa parerea noastra, este cel mai bun produs de polish atunci cand avem in vedere (a) nivelul de corectie, (b) finishul, (c) timpul de lucru. Am avut de-a face cu procese de detailing ale multor masini cu vopsea moale, inchisa la culoare in cazul carora am obtinut un nivel de corectie mai mare de 80% (fara efect de incetosare produs de DA) intr-un timp de o ora jumatate pentru o masina intreaga! Si unele dintre aceste masini au fost duse la diverse show-uri, finishul lor aratand de departe si mai bine in lumina soarelui, chiar mai bine decat aproape toate masinile prezente.

Evident, nivelul de corectie va scadea un pic in cazul vopselelor mai tari, insa cu foarte putin efort, puteti obtine o diferenta semnificativa in indepartarea defectelor si luciul total al vopselei.

Sonax Perfect Finish: Cum se foloseste?

Exista o gramada de produse foarte bune pe piata, insa daca le utilizati incorect, performanta se poate reduce semnificativ…acest lucru se aplica si in cazul lui Sonax Perfect Finish. Atunci cand utilizati produsul, veti gasi cateva metode de a va optimiza tehnica in functie de tipul de vopsea cu care lucrati, insa daca urmati instructiunile de mai jos, ar trebui sa maximizati rezultatele pe care le poate obtine produsul.

Polishul la aparatul rotativ: Sonax Perfect Finish a fost creat pentru masina rotativa de polishat, si se pot obtine rezultate uimitoare cu aceasta! Primul lucru pe care trebuie sa il retineti este faptul ca putin produs face treaba multa, indifferent daca folositi o rotativa sau un dual-action. Aveti nevoie doar de doua picaturi mici de produs pe sectiunea de lucru (24″ x 24″). Utilizarea a mai mult produs nu va va ajuta…ba chiar va reduce performantele pe parcursul polisharilor ulterioare.

Cu doua picaturi aplicate direct pe burete (de obicei un burete pentru finish, utilizand PF ca un polish final), intindeti polishul pe suprafata fie cu masina de polish oprita, fie fara presiune la 900 rpm. Odata ce produsul este imprastiat, cresteti la o presiune medie de 900rpm, cu o miscare lenta a bratului, intr-un model de cruce (de la stanga la dreapta, apoi de sus in jos). Dupa aproximativ 30 de secunde, cresteti viteza la 1200 rpm cu o presiune usoara pentru inca 30-60 de secunde, in functie de nivelul de taiere pe care doriti sa il obtineti (faceti cateva teste pe anumite sectiuni pentru a vedea de cat timp aveti nevoie pentru a obtine rezultatele dorite). Acum, daca aveti de-a face cu o vospea mai tare, este ok sa opriti polishul la 1200 rpm. Daca lucrati cu vopsele mai moi, este recomandat sa folositi masina la 900 rpm fara presiune si cu miscari usoare ale bratului pentru a obtine un finish de calitate si lipsit de holograme.  Veti descoperi ca Perfect Finish este foarte usor de indepartat de pe suprafete, prin stergere.

Nota: Perfect Finish are o consistenta mai groasa decat majoritatea polishurilor, concluzia fiind ca va satura padurile mult mai repede. Asigurati-va ca schimbati padurile mult mai des decat o faceti in mod normal, deoarece nivelul de taiere si finishul poate fi redus dramatic daca folositi un pad care este supraincarcat cu reziduuri de polish.

Polishul Dual-Action: Sonax Perfect Finish nu a fost creat luand in considerare DA-ul, insa aici am descoperit ca acest produs exceleaza cu adevarat! Atunci cand facem polishuri cu Perfect Finish, folosim intotdeauna DA. Atunci cand utilizam produsul ca un polish final, il folosim si impreuna cu DA si impreuna cu masina rotativa, in functie de reactia vopselei.

Atunci cand il folosim impreuna cu DA, utilizam aceeasi cantitate ca in cazul rotativei…doar doua picaturi de produs pe sectiune de lucru. Indindeti produsul pe zona de lucru, si cu o presiune usoara spre medie, aplicati produsul cu o viteza de 4.5. In functie de nivelul de taiere pe care il doriti, puteti testa cateva sectiuni la presiuni si perioade de timp diferite pentru a afla ce genereaza cea mai buna combinatie de taiere/finish/perioada de timp care sa va satisfaca asteptarile. In mod normal, majoritatea sectiunilor necesita o perioada de lucru de aproximativ 45 de secunde. Am obtinut o perioada si mai mica si mai mare, insa aceasta este o medie. Aflati ce merge cel mai bine pentru dumneavoastra.

Atunci cand facem polish dintr-un singur pas, folosim de obicei un pad portocaliu (padurile de la Menzerna), si ne place sa folosim 5.5” atat in cazul rotativei cat si in caul DA-ului. Daca facem polish final, sau un polish dintr-un pas pentru o vopsea extreme de moale, ne place sa folosim un pad de finish negru Menzerna.

Nota: Inca o data, asigurati-va ca folositi un pad proaspat, altfel taietura si finishul vor avea de suferit. Pentru o masina se folosesc cel putin 3 sau 4 paduri.

Sonax Perfect Finish: Ganduri finale

Cu cat am lucrat mai mult cu Sonax ProfiLine Perfect Finish, cu atat am descoperit mai mult cat de importanta este prezenta acestuia in afacerea noastra. In cazul multora dintre masinile la care am lucrat in ultimul an nu am fi obtinut aceleasi rezultate fara el…a facut cu adevarat diferenta dintre un finish “bun” si un finish “excelent”. Si din moment ce a devenit o asa parte importanta a arsenalului nostru de detailing, am decis sa facem produsul cunoscut (si disponibil) pentru restul lumii de detailing din US si chiar si mai departe.

Scopul nostru nu a fost doar acela de a importa un prods si de a il vinde pentru a face bani. Am descoperit un produs care este extreme de bun si, daca facem efortul de a-l importa pentru afacerea noastra, de ce sa nu il impartim cu intreaga industie. Folosim, promovam, oferim informatii si vindem doar produsele care ating cele mai inalte standarde si care ne dau performanta si usurinta in utilizare pe care o cerem.

Cu o putere de taiere de 4 din 6, si un finish 6 din 6, Sonax Perfect Finish este un polish versatil care poate oferi un nivel decent de taiere atunci cand este nevoie, avand, in acelasi timp, capacitatea de a oferi un finish de cea mai buna calitate. Si, dat fiind faptul ca pot obtine acest nivel de taiere si un finish impecabil pe vopsele moi, pretentioase, acest produs este unul care nu trebuie sa lipseasca niciodata din arsenalul meu de detailing. ..speram ca va deveni indispensabil si in arsenalul vostru.

Sonax ProfiLine Perfect Finish – Pasta Polish Auto Mediu

250 ml = 55 RON
1 litru = 140 RON

Sonax Perfect Finish Exemple:

Acest Ferrari Nero Super America a primit un polish cu Sonax Pefect Finish. Intregul proces a durat mai putin de doua ore, si am obtinut o rata de corectie de cel putin 80%. Masina a aratat fantastic in soare la un mare show din Naples, Florida cateva zile mai tarziu cu, doar un polish “rapid”.

Acest Ferrari Daytona a fost pregatit pentru prestigiosul Cavallino Classic tinut in Palm Beach, Florida utilizand Sonax Perfect Finish (un process din doi pasi in care PF a fost folosit ca un polish final). Nu au mai fost alte masini la acest eveniment care sa aiba o vopsea atat cu un finish care sa arate atat de bine. Aceasta nu a fost doar parerea noastra…a fost si parerea celorlalti detaileri prezenti. Masina a fost absolut superba si intotdeauna exista o multime de oameni in jurul ei.

Acest Porsche 964 Speedster a fost creat initial pentru comediantul Jerry Seinfeld intr-un albastru semnatura lui. Ca parte a unui proces din doi pasi, Sonax Perfect Finish a fost utilizat ca un polish final pentru a extrage cat mai mult luciu si claritate. Masina a aratat nemaipomenit atunci cand am terminat-o.

Ferrari California polishat cu Sonax Perfect Finish

Un polish aplicat unui Mercedes SL500 negru, folosind un polish cu dubla actiune. A fost obtinuta o rata de corectie de peste 80% dupa o singura aplicare; o crestere semnificativa a profunzimii culorii si a luciului in foarte scurt timp.

 

Autor: Todd Cooperider
Sursa: Esoteric Detail

Tag-uri:

1 Comment

  1. vivadv says:

    Rezultate remarcabile , o sa-l incerc si eu , nici nu mai iti trebuie oglinda dupa ce aplici asa ceva pe masina 😀

Leave a Comment