Ghid Detailing Pasul 8 – Geamurile

Curatare Geamuri

Geamurile curate si clare din punct de vedere optic sunt o conditie estentiala pentru a conduce sigur. Nu iti asuma nici un risc conducand cu geamurile contaminate, incetosate sau umezite. Condusul in ploaie sau in intuneric poate fi foarte periculos in special in combinatie cu niste geamuri prin care nu poti vedea prea bine. Geamul are adesea niste micropori in care pot intra contaminari si umezeala. Este important sa indepartezi aceste contaminari imbibate si sa iti securizezi parbrizul pentru a conduce in conditii optime. Tehnologia moderna furnizeaza o multime de produse pentru a te ajuta sa cureti impuritatile, sa cureti in profunzime geamurile, sa fortezi umezeala sa dispara, sa previi aparitia aburirii si multe altele. Ingrijeste gemurile in mod regulat pentru a-ti asigura un sofat sigur.

Produse recomandate de intretinere a geamurilor:

* Sonax Xtreme Glass Clear NanoPro – Nano Curatare Geamuri
* 2x Lavete Microfibra

Cum sa cureti corespunzator geamurile:

1. Parcheaza-ti masina intr-o zona cu umbra inainte si in timpul curatarii pentru a te asigura ca geamul este rece.

2. Pulverizeaza sau toarna produsul de curatare pentru geam pe un prosop din microfibre curat in afara masinii pentru a evita supra-pulverizarea.

3. Coboara geamurile aproximativ 2” astfel incat sa poti curata fiecare parte superioara, apoi ridica-l la loc pentru a curata restul de geam. Impatureste prosopul din microfibre in patru si tamponeaza-l pe geam. Misca prosopul intr-o maniera logica in asa fel incat sa cureti in mod egal intreaga suprafata.

4. Poti folosi cel de-al doilea prosop din microfibre uscat sau impregnat cu putina apa distilata sau cu o solutie rapida de detailing pentru a indeparta reziduurile ramase. Impatureste prosopul in patru si tamponeaza intreaga suprafata intr-o maniera logica.

5. Impatureste prosopul din microfibre (16”x16”) in patru si tamponeaza inca o data geamul pentru a indeparta complet reziduurile ramase. Aplica putina presiune si misca usor prosopul pentru a te asigura ca nu raman urme.

Produse recomandate pentru ingrijirea geamurilor – curatare in profunzime si protectie:

* Smartwax SmartGlass – Curatare Geamuri
* Sonax Clear Glass – Curatare Geamuri
* Sonax Glass Cleaning – Solutie Curatare Geamuri
* Aquapel Tratament Hidrofob Geamuri
* Lavete Microfibra pentru Curatarea Geamurilor
* Aplicator Spuma

1. Parcheaza-ti masina intr-o zona cu umbra inainte si in timpul curatarii pentru a te asigura ca geamul este rece.

2. Sterge parbrizul cu 303 Wiper Treatment pentru a indeparta contaminarile. Coboara geamul si foloseste 303 Wiper Treatment pentru a curata chederul care permite rularea geamului fara a se zgaria.

3. Clateste temeinic exteriorul geamului in asa fel incat sa existe apa din abundenta pe geam si pe buretele aplicator. Aplica o picatura mai mare de Glass Science Glass Scrub pe aplicator. Misca buretele aplicator intr-un mod circular cu treceri repetate peste exteriorul geamului. De obicei o picatura este suficienta pentru curatarea unui geam intreg, dar daca este necesar, aplica mai mult.

4. Limpezeste temeinic suprafata dupa fiecare sectiune pe care o termini.

5. Pulverizeaza sau toarna produsul de curatare pentru geamuri pe un prosop din microfibre curat in afara masinii pentru a evita supra-pulverizarea.

6. Coboara geamurile aproximativ 2” astfel incat sa poti curata fiecare parte superioara, apoi ridica-l la loc pentru a curata restul de geam. Impatureste prosopul din microfibre in patru si tamponeaza-l pe geam. Misca prosopul intr-o maniera logica in asa fel incat sa cureti in mod egal intreaga suprafata.

7. Poti folosi cel de-al doilea prosop din microfibre uscat sau impregnat cu putina apa distilata sau cu o solutie rapida de detailing pentru a indeparta reziduurile ramase. Impatureste prosopul in patru si tamponeaza intreaga suprafata intr-o maniera logica

8. Impatureste prosopul curat din microfibre (16”x16”) in patru si tamponeaza inca o data geamul pentru a indeparta reziduurile ramase.

9. Toarna o picatura mai mare de Rain Clear Gel pe un prosop din microfibre curat si tamponeaza geamul exterior. O picatura ar tebui sa fie suficienta pentru curatarea pentru fiecare sectiune a geamului sau pentru jumatate de parbriz.

10. Cu un prosop curat sterge reziduurile ramase. Pentru a nu lasa urme, imbiba putina apa distilata sau o solutie rapida de detailing in prosop.

11. Toarna o picatura mai mare de Fog Clear pe un prosop curat din microfibre si tamponeaza interiorul geamului. O picatura ar trebui sa fie suficienta pentru fiecare sectiune a geamului sau pentru jumatate de parbriz.

12. Cu un prosop curat sterge reziduurile ramase. Pentru a nu lasa urme, imbiba putina apa distilata sau o solutie rapida de detailing in prosop.

13. Verifica geamul pentru a te asigura ca nu au ramas urme, si fa un pas in spate pentru a-ti admira geamul curat, clar din puct de vedere optic si protejat.

* Tamponeaza interiorul si exteriorul geamului in directii diferite, cum ar fi in sus si in jos sau dintr-o parte in alta. Facand acest lucru iti dai seama mai bine unde anume raman urme pe geam.

* Nu folosi niciodata un produs de curatat pe baza de amoniac sau geamuri colorate.

*Nu folosi produse de curat geamuri in exces pentru ca asta ar insemna sa trebuiasca sa indepartezi mai mult produs de pe geamuri pentru a avea geamuri fara urme.

Multumesc pentru atentie!

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment