Ghid Detailing Pasul 5 – Sealant Acrylic & Polimeri

Sealant

Sealant-urile sunt o modalitate grozava de a-ti proteja si de a accentua luciul de pe suprafetele vopsite ale masinii. Ele se vor lipi de caroserie pentru a oferi o bariera de protectie cu un mare grad de durabilitate si protectie UV. Suprafata ar trebui sa straluceasca intr-un mod vibrant dupa aplicarea de sealant. Protectia va tine cam 3-6 luni, depinzand de anumite conditii, cum ar fi: etapele anterioare din procesul de detailing, procesul de fabricare a caroseriei, varsta si conditia masinii, numarul de straturi aplicate, aplicarea de mana sau cu aparatul, abilitatile detailerului si altele. Toti acesti factori inseamna ca pentru a vedea ce produs sau aplicator se potriveste cel mai bine masinii tale este nevoie de un pic de incercare si implicit anumite erori.

Produse recomandate:

* Sealant Chemical Guys JetSeal 109
* Porter Cable 7424XP
* Velcro Backing Plate
* Burete Finish
* Aplicator Ceara
* 1-3x Microfiber Removal Towels

Cum sa aplici sealant:

Sealant-urile sunt optiuni grozave dintr-un mare numar de motive. In principiu sunt cele mai usor de aplicat si de indepartat produse, si in acelasi timp dau vopselei tale una din cea mai importanta caracteristica – protectie de durata. Acest pas nu va indeparta zgarieturi sau alte imperfectiuni, dar adauga un strat de protectie ceea ce face ca o curatare ulterioara sa fie mai usor de savarsit si de asemenea previne aparitia anumitor imperfectiuni. O multime de factori vor afecta rezultatele procesului de detailing, cum ar fi: procesul de fabricare al caroseriei, varsta si conditia masinii, tipul de produs, aplicarea de mana sau cu un aparat, tipul de burete sau de aplicator, abilitatile detailerului si altele. Toti acesti factori inseamna ca pentru a vedea ce anume se potriveste cel mai bine masinii tale este nevoie de un pic de incercare si implicit anumite erori.

Stadiul de pregatire:

In acest moment masina ar trebui sa fie proaspat spalata, uscata si tratata cu clay bar, polish de corectie, polish de finisare si daca se doreste si un luciu dat. Pentru comoditatea folosirii si pentru a obtine cele mai bune rezultate, masina ar trebui pozitionata intr-o zona umbroasa iar vopseaua sa fie rece la atingere. Ataseaza buretele potivit unui Porter Cable 7424. Fie ca folosesti un aparat sau vei face acest lucru de mana, asigura-te ca agresivitatea produsului este compatibila cu agresivitatea buretelui.

Instructiuni pentru sealing cu un Porter Cable 7424:

1. Tamponeza cateva picaturi de produs pe marginea buretelui, de jur imprejurul acestuia. (Nota: daca buretele este nou nout adauga putin mai mult produs)

2. Cu PC-ul oprit aplica produsul pe zona 18”x18”

3. Pentru a distribui produsul in strat mic si in mod egal, porneste aparatul PC la o viteza mica (seteaza-l cam la pozitia 3) si distribuie produsul in mod egal pe zona 18”x18”

4. Dupa ce incepi mareste viteza la 4 sau 5

5. Incepe cu coltul din stanga sus al zonei 18”x18” si misca PC-ul dinspre stanga inspre dreapta intr-un ritm de 3” pe secunda. Cand atingi partea cea mai indepartata a zonei respective, misca PC-ul in jos astfel incat sa te suprapui peste trecerea anterioara cu aproximativ 50%. Continua acest proces pana cand ai trecut peste toate suprafetele 18”x18”. Continua sa folosesti acelasi mod cu treceri verticale si misca aparatul pana cand intreaga zona 18”x18” a fost acoperita.

6. Dupa terminarea unei zone foloseste un prosop din microfibre pentru a sterge orice urma de produs ramas in exces. Inlocuieste prosopul daca se pateaza sau daca acesta este saturat cu produs. De obicei recomandam sa aloci cate 3 prosoape pentru fiecare strat pentru a te asigura ca excesul de produs nu creaza urme.

7. Dupa aplicarea pe cateva zone, fa-ti timp pentru a indeparta produsul in exces de pe burete pentru ca acesta sa nu se supraincarce, sau cel mai bine ar fi sa inlocuiesti buretele cu unul nou. Pentru a curata buretele, pur si simplu lasa aparatul sa se rotesca la o viteza mica in timp ce tu il periezi cu o periuta de dinti pentru a indeparta produsul impregnat sau spuma din burete.

8. Continua acest proces pana ce intreaga masina a fost “lucrata”

9.Cand ai terminat, curata imediat buretii pentru a le creste durata de viata si pentru a mentine cele mai bune rezultate posibile.

Instructiuni de sealing cu mana:

1. Tamponeza cateva picaturi de produs pe aplicator.

2. Delimiteaza zona de 18″x18″ pe care vei aplica sealant-ul.

3. Incepe din coltul stanaga sus al zonei 18”x18” si aplica sealant-ul in cercuri mici cu extrem de putin presiune miscandu-te de la stanga inspre dreapta jos astfel incat sa te suprapui peste trecerea anterioara cu aproximativ 50%.

4. Repeta acelasi proces miscandu-te in sus si in jos.

5. Dupa terminarea unei zone foloseste un prosop din microfibre pentru a sterge orice urma de produs ramas in exces. Inlocuieste prosopul daca se pateaza sau daca acesta este saturat cu produs.

6. Continua acest proces pana cand intreaga masina a fost sealuita.

7. Curata aplicatorul imediat dupa ce ai terminat pentru a-i creste durata de viata si pentru a mentine cele mai bune rezultate posibile.

Dupa aplicarea de sealant

Cand ai terminat de aplicat stratul de sealant, ar trebui sa permiti produsului sa actioneze cel putin 24 de ore. Aceasta este perioada in care sealant-ul formeaza cea mai putrnica protectie. Dupa o cura de 24 de ore poti aplica un al doilea strat de sealant sau poate vrei sa intaresti sealantul cu o ceara naturala din carnauba. Ceara din carnauba sporeste si mai mult profunzimea si stralucirea si da aspectul acela de ud. Se spune de asemenea ca ceara din carnauba ofera o mai mare protectie decat sealantul impotriva urmelor lasate de pasari sau petelor de apa.

Multumesc pentru atentie!

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment