Ghid Detailing Pasul 4 – Luciu’

Luciu

Oferirea de luciu vopselei este un pas pe care multi detaileri profesionisti l-au folosit ani de zile, un pas atat de des folosit incat a devenit popular chiar si printre detailerii de weekend. Motivul pentru care luciul este atat de important este felul in care reuseste sa ascunda imperfectiunile si pentru ca adauga stralucire in final. Luciurile adevarate sunt date de catre polishuri ultra fine menite sa cramponeze imperfeciunile. Uleiurile din pastele pentru luciu vor reflecta culoarea din vopseaua inconjuratoare pentru a face ca la final vopseaua sa arate uniform. De asemena, luciul va face ca suprafata sa arate bogata si stralucitoare, pentru un look de showroom.

Produse recomandate:

* Pasta Polish Finish
* Porter Cable 7424XP
* Velcro Backing Plate
* Finishing Pad

Cum sa dai luciu:

Luciurile pot face cu adevarat vopseaua sa straluceasca si sa arate foarte bine. Vei fi foarte fericit de stralucirea profunda pe care aplicarea unui luciu o lasa in urma. Pasta de polish folosita in ultimul pas al procesului de polish este una de finish, ce are o putere de taiere foarte mica, dar ofera un finish stralucitor. Aceasta pasta va elimina si din zgarieturile tip panza de paianjen, dar cele foarte fine. Intr-un proces de polish, daca se doreste oferirea unui luciu si inlaturarea zgarieturilor foarte fine, se poate folosi intr-un singur pas o pasta cum este Menzerna Super Finish SF4000. O multime de factori vor afecta rezultatele procesului de detailing, cum ar fi: procesul de fabricare al caroseriei, varsta si conditia masinii, tipul de produs, aplicarea de mana sau cu un aparat, tipul de burete sau de aplicator, abilitatile detailerului si altele. Toti acesti factori inseamna ca pentru a vedea ce produs sau aplicator se potriveste cel mai bine masinii tale este nevoie de un pic de incercare si implicit anumite erori.

Stadiul de pregatire:

Instructiuni pentru aplicarea luciului:

1. Tamponeza cateva picaturi de produs pe marginea buretelui, de jur imprejurul acestuia. (Nota: daca buretele este nou nout adauga putin mai mult produs)

2. Cu PC-ul oprit aplica produsul pe zona 40 cm x 40 cm.

3. Pentru a distribui produsul in strat mic si in mod egal, porneste aparatul PC la o viteza mica (seteaza-l cam la pozitia 3) si distribuie produsul in mod egal pe zona 40 cm x 40 cm

4. Dupa ce incepi mareste viteza la 4 sau 5

5. Incepe cu coltul din stanga sus al zonei 40 cm x 40 cm si misca PC-ul dinspre stanga inspre dreapta intr-un ritm de 3 cm pe secunda. Cand atingi partea cea mai indepartata a zonei respective, misca PC-ul in jos astfel incat sa te suprapui peste trecerea anterioara cu aproximativ 50%. Continua acest proces pana cand ai trecut peste toate suprafetele 40 cm x 40 cm. Continua sa folosesti acelasi mod cu treceri verticale si misca aparatul pana cand intreaga zona 40 cm x 40 cm a fost acoperita.

6. Dupa terminarea unei zone foloseste un prosop din microfibre pentru a sterge orice urma de produs ramas in exces. Inlocuieste prosopul daca se pateaza sau daca acesta este saturat cu produs. De obicei recomandam sa aloci cate 3 prosoape pentru fiecare strat pentru a te asigura ca excesul de produs nu creaza urme.

7. Dupa aplicarea pe cateva zone, fa-ti timp pentru a indeparta produsul in exces de pe burete pentru ca acesta sa nu se supraincarce, sau cel mai bine ar fi sa inlocuiesti buretele cu unul nou. Pentru a curata buretele, pur si simplu lasa aparatul sa se rotesca la o viteza mica in timp ce tu il periezi cu o periuta de dinti pentru a indeparta produsul impregnat sau spuma din burete.

8. Continua acest proces pana ce intreaga masina a fost “lucrata”

9. Cand ai terminat, curata imediat buretii pentru a le creste durata de viata si pentru a mentine cele mai bune rezultate posibile.

Dupa utilizarea unui luciu…

Dupa aplicarea unui luciu, protejeaza-ti vopseaua cu un strat de sealant si/sau de ceara. Sealant-urile iti ofera cam 3-6 luni de protectie a vopselei, si sporesc de asemenea luciul masinii. Cerurile ofera cam 2-10 saptamani de protectie, dar sporesc pentru mai mult timp stralucirea masinii. Cerurile ofera de asemenea inca un strat de protectie puternica care ajuta la prevenirea urmelor lasate de pasari, pete de apa si altele. Multi detaileri entuziasti utilizeaza o combinatie dintre un sealant sintetic care constituie baza de protectie si (dupa ce sealant-ul s-a uscat) o ceara din carnauba care ofera inca un strat suplimentar de protectie.

Multumesc pentru atentie!

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment