Gandirea unui detailer profesionist – Mike Phillips

Cand vine vorba de profit in ceea ce priveste detailingul auto exista trei tabere generale,

•    Productia de munca
•    High-end work
•    Show Car Detailing

Multi detaileri isi incep productia de munca si pe masura ce creste nivelul lor de calificare si reputatia acestora este stabilita, sunt capabili sa duca munca la un nivel high-end in care sunt in masura sa ofere lucru de calitate superioara care de obicei include un polish pentru vopsea in mai multi pasi si astfel un pret mai mare. In unele cazuri, productia de munca poate fi mai profitabila deoarece se lucreaza mai repede, munca depusa este redusa, iar expectatiile clientilor nu sunt atat de mari datorita pretului mic.

In general vorbind, (dar nu intotdeauna), oamenii care fac munca de productie sunt fie doar la inceput, fie lucreaza pentru altcineva si de multe ori ambele cazuri sunt valabile. Deoarece sunt platiti la ora sau la masina, acestia nu au de multe ori o stimulare monetara pentru a pune inima si sufletul in munca pe care o depun, nici nu sunt capabili sa experimenteze auto-satisfactia si mandria care vine cu un lucru bine facut. Din acest motiv, cu timpul, fiecare masina devine doar o alta masina. Nu există nici o legătură, nu există niciun motiv să-i dea de toate, fiecare maşină devine un exerciţiu de viteză, ca şi cât de repede pot ei face o treabă, nu cât de bine o pot face.

O alta categorie de detailing este aceea numita Show Car Detailing. Acest lucru implica munca facuta la capacitate maxima pentru automobilele tipice de interes special pentru care proprietarul vrea si se asteapta la un aspect de masina de show si intelege ca pentru a obtine un asemenea aspect, persoana care face detailingul are o calificare superioara , precum si cunostinte temeinice in ceea ce priveste ceea ce eu numesc Cei 3 P , Vopsea, Produse si Proceduri.(Paint, Products, Precedures)

Bineinteles, proprietarii masinilor de interes special inteleg ca munca de calitate vine de asemenea cu un pret pe masura. La sfarsitul zilei, valoarea sta in rezultatul obtinut, dar daca vreti sa sapati un pic mai adanc, atunci cand clientul plateste cu adevarat, (si cu alte cuvinte, valoarea reala), este linistea sufleteasca pe care proprietarul o obtine atunci cand stie ca masina sa se afla pe mainile unui profesionist. Aceasta este increderea pe care o insufla detailerul proprietarului si il face pe acesta sa predea cheile masinii si sa plece fara frica.

In afara de incredere, un detailer profesionist isi pune si sufletul pe masa, prin aceasta referindu-ma la faptul ca un adevarat mester al artei polishatului adauga meseriei sale elemente umane de grija si pasiune.

Elementele umane ale grijei pentru calitatea muncii, si detinerea unei adevarate pasiuni pentru meserie, este un mod de gandire. Aceasta mentalitate este un mod de gandire similar reflexului de respiratie. Prin aceasta ne referim la faptul ca asa cum fiecare din noi avem reflexul automat de a respira, asa pentru un mester, treaba cat mai bine posibil facuta pentru o masina ste un reflex inevitabil…este in sangele lui.

Pentru mine, atunci cand lucrez la masina unei alte persoane, adopt in plan mental masina ca si cum ar fi a mea. Dupa ce fac acest angajament intelectual si atasament emotional atat fata de vehicul cat si fata de proprietarul autovehiculului, orice altceva, (in afara de lucrarea care trebuie executata), se muta pe al doilea plan, pur si simplu tratez masina la fel cum o tratez pe a mea, pentru ca la un anumit nivel, acum este masina mea.

Aceasta este mentalitatea oricarui profesionist adevarat, indiferent de profesia acestuia. Nu este niciodata vorba de bani…este intotdeauna despre pasiune.

Cand este vorba despre polishatul masinilor de interes special, nu este loc de greseala. Aceasta din cauza faptului ca vopselele auto sunt date intr-un strat subtire si delicat; acestea sunt usor de zgariat si odata intiparite cu zgarieturi necesita produsele si tehnicile potrivite pentru a indeparta defectele si pentru a reda stralucirea masinii. Sunteti limitati in ceea ce puteti face de cat de gros sau subtire este stratul de vopsea; de aceea noi spunem intotdeauna “este vorba de vopsea

Exista un punct fara intoarcere atunci cand se lucreaza pe vopsea. Odata ce ati trecut peste acest punct, singura solutie fiabila este aceea de a aplica mai multa vopsea, ceea ce poate costa destul de mult, mai ales atunci cand este vorba de masina altcuiva si nu de a dumneavoastra.

Daca cititi asta si sunteti interesati sa invatati mai multe despre arta polishatului, atunci ati ajuns in locul potrivit. Autogeek Online nu este doar un forum oarecare de discutii…( exista o garamda din acestea din care puteti alege), nu…Autogeek Online este un loc in care puteti invata mult mai mult despre arta de a lustrui vopseaua.

Ramaneti pe aproape, cititi forumul, asimilati in formatia…adoptati mentalitatea unui profesionist

“Este vorba despre vopsea”

Autor: Mike Phillips (am primit acordul autorului pentru aceasta traducere)
Sursa: Autogeek.net

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment