Detailing de prin Romania – Kia Sportage

Primavara a venit, iar proprietarii de autovehicule doresc o curatare profesionala a interiorului la iesirea din iarna. Saptamana trecuta am avut placerea de a cosmetiza interiorul unui auto Kia Sportage. In cazul lui Kia Sportage cuvantul de ordine este: ‘practic’. Este un SUV confortabil pentru drum lung si relativ confortabil pentru teren accidentat; ai totul la indemana si spatiul este foarte mare pentru aceasta clasa, ergonomie cat cuprinde, insa calitatea materialelor este minimala. Masina a fost adusa seara la garajul Pro-Detailing. Dupa ce am bagat masina in garaj, m-am apucat de facut poze cu starea initiala:

Am aplicat Leatherique Rejuvinator Oil pe toate portiunile din piele ale interiorului (scaune fata, bancheta spate, fetele de usi):Pentru un rezultat cat mai bun, Rejuvinator Oil trebuie lasat sa actioneze cel putin 6 ore. Din experienta proprie, am observat ca este foarte eficient daca il las sa actioneze peste noapte, in timp ce masina sta in garaj. A doua zi dimineata, primul lucru a fost sa aplic Leatherique Prestine Clean pe toate portiunile unde aplicasem cu o seara inainte Leatherique Rejuvinator Oil. Am lasat Prestine Clean sa actioneze timp de 2 – 3 min, iar apoi am sters murdaria ce fusese impinsa la suprafata de catre Rejuvinator Oil.

Dupa curatarea portiunilor din piele, tot interiorul a fost aspirat. Plafonul a fost curatat folosind Tornador Gun si Mafra Pulimax (dilutie 1:10). Mai jos, puteti vedea o poza cu o portiune din plafon 50% / 50% (partea stanga curatata, partea dreapta necuratata):


Mocheta a fost curatata folosind aspiratorul injectie / extractie Karcher Puzzi 100 & Mafra Pulimax (dilutie 1:10). Dupa curatarea plafonului si a mochetei, am trecut la curatarea plasticelor si a portbagajului (inclusiv compartimentul rotii de rezerva). Pentru aceasta operatiune am folosit un produs foarte bun 1Z Einszett Plastic Deep Cleaner. Il recomand cand plasticele sunt foarte murdare. Daca aveti doar praf, puteti folosi cu incredere 1Z Einszett Cockpit Premium.

Dupa curatarea plasticelor, tot interiorul a mai fost aspirat inca o data, apoi s-a trecut la aplicarea dressing-ului Poorboy’s Natural Look pe tot ce inseamna plastic din interiorul masinii. Chederele au fost curatate si hidratate cu 1Z Einszett Gummi-Pflege. Geamurile au fost curatate folosind Meguiar’s Glass Cleaner (un produs foarte bun si foarte economic). Toata operatiunea a durat in jur de 8 – 9 ore. Starea finala a interiorului:

Recomand tuturor proprietarilor de autovehicule cu tapiterie din piele, sa nu neglijeze tapiteria daca tin ca interiorul sa arate mereu bine. Daca pielea nu este intretinuta frecvent, va incepe sa crape, iar din acel moment, costurile de refacere a tapiteriei sunt mult mai mari decat intretinerea frecventa a pielii.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati folosind formularul de contact sau formularul pentru comentarii.

Multumesc pentru vizionare!

1 Comment

  1. colindetailing says:

    Superba lucrarea, diferenta este ca de la cer la pamant.

    Imi place in mod deosebit cum a iesit pielea.

    Suuuuper!

Leave a Comment