Detailing de prin Romania – 2007 Lexus IS250

A mai trecut o saptamana, o saptamana foarte incarcata, in care am avut 5 masini programate pentru detailing interior. Una dintre acestea a fost un superb Lexus IS250. Lexus este gama de lux a producatorului nipon de automobile Toyota. Lexus IS250 este propulsat de un motor V6 de 2.5 litri ce dezvolta o putere de 208 cp si 252 Nm. Aceasta putere este dezvoltata cu ajutorul unui consum de doar 10 litri / 100 km (consum urban). Interiorul este foarte luxos si tehnologizat (japonezii – parintii tehnologiei). Masina a fost adusa seara la garaj, unde dupa o inspectie rapida, am trecut la fotografierea interiorului. Interiorul in starea initiala:


Dupa fotografiere, am trecut la aplicarea Leatherique Rejuvinator Oil pe toate portiunile din piele ale masinii. La un sedan obisnuit, se consuma cam 250 ml de Rejuvinator Oil. Cateva poze dupa aplicarea Rejuvinator Oil:Masina a fost lasata in garaj peste noapte. In felul acesta, Rejuvinator Oil intra in piele, impinge murdaria la suprafata si in acelasi timp hidrateaza pielea. A doua zi dimineata, primul lucru a fost sa aplic Leatherique Prestine Clean pe toate portiunile unde aplicasem cu o seara inainte Leatherique Rejuvinator Oil. Am lasat Prestine Clean sa actioneze timp de 2 – 3 min, iar apoi am sters murdaria ce fusese impinsa la suprafata de catre Rejuvinator Oil.

Dupa curatarea pielii, am trecut la aspirarea interiorului. Apoi, am trecut la curatarea plafonului cu ajutorul Tornador Gun & Mafra Pulimax.

Plafon Inainte:

Plafon Dupa:

Mocheta a fost curatata folosind aceleasi ustensile ca la plafon (Tornador Gun & Mafra Pulimax). Dupa curatarea plafonului si a mochetei, am trecut la curatarea plasticelor si a portbagajului (inclusiv compartimentul rotii de rezerva). Pentru aceasta operatiune am folosit un produs foarte bun 1Z Einszett Plastic Deep Cleaner. Chederele au fost curatate si hidratate cu 1Z Einszett Gummi-Pflege. Geamurile au fost curatate folosind Meguiar’s Glass Cleaner (un produs foarte bun si foarte economic). Pe portiunile cu lemn lacuit, am aplicat ceara Natty’s Paste Wax. Am lasat-o 10 min pt uscare, apoi buffing.

Pozele finale:

Recomand tuturor proprietarilor de autovehicule cu tapiterie din piele, sa nu neglijeze tapiteria daca tin ca interiorul sa arate mereu bine. Daca pielea nu este intretinuta frecvent, va incepe sa crape, iar din acel moment, costurile de refacere a tapiteriei sunt mult mai mari decat intretinerea frecventa a pielii.

Daca aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati folosind formularul de contact sau formularul pentru comentarii.

Multumesc pentru vizionare!

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment