Cum se curata o manusa din blana de oaie?

“Care este durata de viata a unei manusi din blana de oaie si care este cel mai bun mod de a curata-o?”

Ei bine, răspunsul la aceste întrebări sunt de fapt direct legate. Durata de viata are legatura cu modul in care este ingrijita. Am luat o manusa (din mai multe pe care le am in arsenalul meu de produse) care a fost folosita frecvent in ultimul an si inca pare si se simte ca si cand ar fi noua. Amintiţi-vă că la fel ca şi prosopul de microfibră, manusa din blana de oaie vine in contact direct cu vopseaua delicata a masinii. Deci, daca doresti sa mentii vopseaua fara zgarieturi, si manusa si prosopul trebuie sa fie curate in permanenta si bine intretinute.

Presupunând că folositi Grit Guard in timpul procesului de spalare, manusa ar trebui sa fie relativ curata si sa nu fie imbibata cu fragmente grele de murdarie cand ati terminat spalarea. Chiar si asa, este bine sa clatiti manusa foarte bine dupa ce ati terminat spalarea masinii. Puteti introduce furtunul in interiorul manusii pentru a o spala de la interior spre exterior, sau o puteti clati intr-o galeata cu apa curata, astfel incat orice resturi de murdarie sa se desprinda din fibrele manusii. Dupa acest pas, puteti stoarce excesul de apa, si apoi o puteti legana rapid inainte si inapoi pentru a forta sa iasa din manusa cat mai multa apa. Dupa acest proces, o puteti agata sau o puteti atarna de marginea unei galeti curate pentru a se usca.

Unele persoane se pot opri aici, dar eu, intotdeauna, mai fac un proces. Dupa clatirea completa a manusii, o mai spal o data manual in chiuveta, pentru a ma asigura ca toate particulele de murdarie au disparut din fibrele manusii. Cateva minute de precautie pot preveni multe ore de slefuire. Tot ce trebuie sa faci este sa umpli chiuveta cu apa calda si sa adaugi un pic de solutie de spalat. Eu folosesc Chemical Guys Citrus Wash. Frecati fibrele manusii cu solutia din chiuveta si inspectati vizual manusa pentru a va asigura ca este perfect curata. Dupa aceea, lasati manusa sa stea in chiuveta in acea solutie de spalat 10 – 15 min si ocazional, agitati-o pentru a ajuta la eliminarea tuturor particulelor de murdarie. Cand veti scoate manusa din chiuveta, sa nu ramaneti surprinsi daca o sa vedeti o colectie mica de pamant, in partea de jos a manusii. Clatiti bine manusa, stoarceti-o si puneti-o la uscat. Dupa uscare, mai inspectez inca o data manusa. In cazul in care vad particule de murdarie lipite de fibrele manusii, tai acele parti cu o foarfeca.

Am vazut ca unii oameni fac o mare greseala si aceea ca pur si simplu storc manusa dupa ce au terminat de spalat masina si o arunca inapoi in galeata. Daca nu o spalati cum trebuie, si nu o lasati sa se usuce, manusa va imbatrani prematur si va mucegai. Asigurati-va ca locul unde tineti manusa si celelalte prosoape de microfibra este curat…nu le aruncati intr-un loc de unde pot absoarbe praf si alte fragmente abrazive.

Autor: Todd Cooperider
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment