Cum sa faci un proces de detailing jantelor si anvelopelor cu ajutorul produselor Meguiar’s

Nici nu pot sa numar datile in care am vazut o masina cu vopsea stralucitoare insa cu jante si anvelope ingrozitoare. Acum cateva saptamani cand echipa de la Detailed Image a inceput sa se aprovizioneze cu produse Meguiars, am stiut ca ne asteapta ceva minunat. Meguiars este probabil cel mai cunoscut fabricant de produse de detailing. Au totul, de la produse pentru pasionati pana la produse pentru profesionisti. Un lucru pe care nu il vei gasi in multe magazine este Meguiar’s Super Degreaser si Meguiar’s Wheel Brightener. Utilizarea acestor produse iti va da rezultate pe termen lung pentru jante si anvelope intr-un timp foarte scurt. Cateva informatii despre aceste produse.

Super Degreaser de la Meguiar’s este o formula foarte concentrata care este foarte eficienta pentru jante, anvelope, pasajele rotilor, motor si alte suprafete contaminate. Formula concentrata o poti dilua 4:1 (apa/produs) pentru curatare profunda sau 10:1 (apa/produs) pentru curatare usoara. O adevarata economie a banilor! Acum hai sa vorbim despre utilizarea corecta. Asigura-te ca suprafata pe care lucrezi este rece si de preferat in afara razelor directe ale soarelui. Se inmoaie zona pe care se va lucra pentru a indeparta murdaria si praful. Se pulverizeaza pe zonele afectate si se permite patrunderea solutiei in murdarie 30-45 de secunde pentru ca aceasta sa se dezlipeasca si pentru a usura munca. Se ia o perie speciala si se freaca pana se obtine rezultatul dorit. Se clateste si apoi pur si simplu se priveste cum murdaria incepe sa cada.

Wheel Brightener de la Meguiars este un produs pentru curatat jante bazat pe un acid puternic, folosit doar pentru jante care sunt imbibate cu praful lasat de placutele de frana sau murdarie. Recomand folosirea unor manusi la utilizarea acestui produs. Ca si degresantul, acest produs este intr-o formula concentrata. Eu il folosesc diluat 4:1 (apa/produs). Aceste produs este OBLIGATORIU pentru masinile care produc o cantitate mare de praf de placute de frana (Audi, BMW, Porsche, Mercedes, Aston Martin, Volkswagen precum si cele japoneze). Desi, daca intretii jantele cum trebuie, nu este nevoie sa folosesti de fiecare data Wheel Brightener. Iata cum folosesc eu Wheel Brightener. Mai intai ma asigur ca suprafata este rece si uda. Ud jantele pe cat posibil. Aplic usor amestecul pe suprafata jantelor avand grija sa nu ating prea mult componentele sistemului de franare. Las produsul sa se aseze 15-20 de secunde, apoi folosesc peria mea pentru suprafata jantelor si peria EZ-Detail pentru a ma asigura ca in spatele spitelor si pasajele rotilor sunt curate. Cheia consta in a avea produsele potrivite si in folosirea corespunzatoare a acestora.

Iata un AUDI 2006 cu jante neglijate. Am facut o poza pentru voi, pentru a vedea mai bine ce este de facut. Aici puteti vedea ca janta este acoperita de praf de la frana, praf ce a locuit o vreme acolo. Janta nu are pic de luciu si taie din aspectul placut al masinii.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa pulverizati o cantitate sufiecienta de apa pe suprafata. Acest lucru va ajuta la desprinderea prafului.

Apoi, luati Super Degreaser si asigurati-va ca ati acoperit anvelopa, pasajul jantei si janta.

Apoi, luati Wheel Brightener si pulverizati-l pe roata si in spatele rotii.

Apoi, veti lua peria pentru jante/anvelope si frecati suprafata rotii. Clatiti un pic inainte sa continuati cu portiunea din spatle rotii.

Dupa ce toata si janta au fost terminate, luati peria EZ Detail Brush  si frecati in spatele rotii si in spatele spitelor.

Acest urmator pas este important. Din cauza gravitatii prafului de pe aceste jante, mi-am clatit peria dupa fiecare sectiune inainte de a trece la urmatoarea. Acest lucru mentine peria curata si se poate lucra mai usor astfel. Acest lucru va mentine de asemenea galeata pentru spalat mai curata pentru mai mult timp.

Nota : Unde am fost doua poze mai sus si uite unde sunt acum dupa ce am curatat cu peria mea EZ Detail.

Puteti vedea aici cat de curata este apa din galeata dupa ce am terminat. Dupa ce am terminat cele 4 roti, am continuat cu partea din fata a soferului si m-am intors. Mentinerea curata, nu numai ca da o mai mare siguranta rotilor, ci si prelunge viata produselor si uneltelor de curatat.

Produsul final:

Apoi puteti aplica pe roti produsul preferat si sa le protejati. Pentru aceasta eu folosesc si recomand Opti-Bond Tire Gel, iar pentru protectie Opti-Seal.

Multumesc pentru vizualizarea muncii mele!

Autor: DJ Mayo
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment