Cum sa elimin zgarieturile minore (swirl marks) manual?

“Nu am un Porter Cable si as vrea sa stiu care este cel mai bun polish de utilizat manual pentru a elimina zgarieturile de tip swirl marks de pe suprafata vopselii?”

In timp ce lucratul de mana este cel mai putin eficient mod de a elimina defectele din vopsea, multumita noii linii de polish-uri cu Tehnologie Super Micro Abraziva de la Meguiar’s, acest lucru a devenit mult mai usor de facut si mult mai eficient. Aceste polish-uri noi, utilizeaza mici particule abrazive care nu patrund in vopsea asa cum o fac polish-urile profesionale. Ele continua sa razuie finisajul pe tot parcusul folosirii lor, si din moment ce abrazivii sunt asa de mici, vor finisa foarte bine de asemenea.

Presupunand ca deja ai spalat si decontaminat automobilul corespunzator, sugestia mea ar fi sa iei polish Meguiars M105 si M205. Impreuna cu aceste doua polish-uri, vei avea nevoie si de aplicatoare de bumbac sau microfibra, precum si de multe prosoape din microfibre. Din moment ce nu stiu severitatea zgarieturilor de pe masina ta, iti sugerez sa incepi cu M205 deoarece trebui sa incepem intotdeauna cu cea mai putin agresiva metoda pentru a ne atinge scopul. Daca M205 nu da rezultatele asteptate, atunci vei continua cu M105. Atunci cand lucrezi cu ambele produse, vei vrea sa lucrezi pe portiuni nu mai mari de 15 cm x 15 cm. Aplica un sfert din cantitate pe aplicator si intinde-o pe portiunea de lucru in mod egal. Apoi incepi sa aplici polish-ul exercitand o presiune corecta, deoarece aici incercam sa indepartam zgarieturile si nu sa aplicam un strat de ceara. Am aflat ca functioneaza mai bine sa aplici miscari de inainte-inapoi atunci cand lucrezi cu polish. Vei vrea sa lucrezi pe o portiune aproximativ 45 de secunde si apoin sa stergi imediat resturile lasate de polish cu un prosop din microfibre curat. Este posibil sa fii nevoit sa refaci aceeasi portiune de mai multe ori pentru a obtine rezultatul dorit.

Din nou, lucrul cu mana presupune multa munca si dupa o ora sau mai mult iti vei simti bratul ca mai are putin si cade. Sugestia mea ar fi sa imparti masina pe sectiuni si indreapta-ti atentia pe o sectiune sau doua pe noapte.

Doar cateva informatii suplimentare:

– daca trebuie sa continui si cu M105, asigura-te ca dupa aceea vei folosi si M205, pentru ca M105 este destul de agresiv si poate lasa cateva micro zgarieturi in vopsea;
– aplicatoarele din bumbac sau microfibre au tendinta sa fie mai agresive si sunt de obicei mai bune in ceea ce priveste indepartarea zgarieturilor/defectelor decat spuma; pad-urile din spuma vor da un finisaj mai bun, asa ca iti sugerez sa le testezi pe amandoua sa vezi care dintre ele iti da rezultatele care te multumesc.

Sper ca ti-am fost de folos.

Multumesc,
Rasky

Autor: Chad Raskovich
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment