Cum indepartez adezivul plumbilor de echilibrat jantele?

“Am citit articolele dumneavoastra despre ingrijirea rotilor si am doua intrebari la care nu am gasit raspunsuri. In primul rand, care este cea mai buna/sigura cale de a indeparta reziduurile lasate de adezivul plumbilor de echilibrat jante, si aveti o metoda/instrument preferat de curatare a interiorului zonei din jurul piulitelor rotilor? Va multumesc in avans pentru timpul acordat.”

Salut si multumesc pentru postarea intrebarilor.

In primul rand sa abordam problema adezivului si a reziduurilor din locul in care au fost plumbii pentru echilibrat jante. Am vazut unele care au fost indepartate cu usurinta, si altele care au fost mai dificile, asa ca voi aborda ambele tipuri. Ca si in cazul polisharii, imi place sa incerc intotdeauna cea mai putin agresiva metoda mai intai. Recomand folosirea unui produs ca 3M Adhesive Remover sau Sonax Adhesive Remover – Solutie Indepartare Adeziv si un prosop din microfibe pentru uz general pentru a indeparta reziduurile. Este posibil sa fie nevoie de mai multe aplicari si ar trebui sa se lucreze cu partile curate ale prosopului, deoarece acesta se va imbiba cu reziduuri din cadrul procesului de indepartare. Continua sa aplici o presiune usoara pe masura ce indepartezi usor rezidurile pentru a te asigura ca nu zgarii suprafata jantei.

Daca exista o cantitate considerabila de adeziv pe jante si acesta a devenit foarte greu de indepartat doar cu chimicale, atunci vei vrea sa folosesti o lama de plastic pentru a razuiusor cat mai mult material posibil inainte de a folosi produsul de indepartare a adezivului. Asigura-te ca nu folosesti nimic ascutit sau metal, deoarece finishul jantelor se poate zgaria foarte usor. Odata ce ai indepartat majoritatea cantitatii de adeziv, aplica produsul pentru indepartare asa cum am mentionat mai sus.

Pentru curatarea zonei din jurul piulitelor, poti folosi aproape orice fel de perie cu par lung si moale. Baga peria in galeata cu detergent pentru curatarea jantelor si, in timp ce le speli pe acestea, poti efectua si procesul de curatare a piulitelor. Poti folosi aceeasi perie si pentru a curate etrierele de frana.

Sper ca ti-am fost de folos!

Autor: Todd Cooperider
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

1 Comment

  1. Roly says:

    Pentru a indeparta adezivul ramas de la plumbi fara urme si fara sa zgarii janta folositi WD40. Aplicati si lasati 10 min sa actioneze.. apoi cu o carpa uscata stergeti “buretele ” cu adeziv. Sper sa va fie de folos. Salutari

Leave a Comment