Cum eviti crearea de holograme cand aplici polishul de finish cu o masina de polish rotary?


“Salut,

Cum se evita crearea de holograme atunci cand se aplica polishul de final cu o masina de polish rotary? Am citit cateva articole care sustin ca aplicarea polishului final cu DA (dual-action) este metoda cea mai buna pentru a obtine un finish lipsit de holograme. Insa nu este adevarat ca aplicarea unui polish final ca Menzerna PO85RD cu o masina rotary obtine rezultate mai bune decat aplicarea lui cu DA? Am citit cateva articole ale voastre in care ati aplicat polishul final cu o rotary si ati obtinut rezultate incredibile. Deci cum se obtine un finish lipsit de holograme cu un rotativ?

Multumesc,
Jason”

Jason,

Crearea celui mai bun finish incepe cu combinatia potrivita de pad/polish/viteza. De asemenea, cunoasterea vopselei cu care lucrezi este un mare bonus. In timp ce vopseaua produsa de anumiti fabricanti se poate finisa perfect cu ajutorul unui proces, alta vopsea produsa de alti fabricanti poate fi complet diferita. Pentru a explica cel mai bine, voi povesti ce anume fac atunci cand folosesc masina de polish Makita, dupa ce am trecut inainte prin niste pasi mai agresivi.

Cel mai folosit polish de final impreuna cu rotary-ul este, in cazul meu, Menzerna 106FA. Are o taiere usoara, se foloseste rapid si foarte curat. In functie de tipul masinii cu care lucrez, stabilesc daca folosesc un pad alb (pentru vopsea mai dura) sau un pad negru (pentru vopsea mai moale) pentru finish. Voi aplica doua picaturi pe pad si voi face o trecere sau doua la 900 RPM, apoi marind viteza la 1200, apoi la 1500 pentru cateva treceri, apoi eventual fac inca o trecere scazand viteza. Acestea se intampla aplicand o presiune foarte usoara asupra padului, utilizand miscari usoare si controlate ale bratului, si pastrand padul cat de drept posibil pe vopsea. Cand ii vezi pe altii cu padul inclinat, fac asta pentru ca mentinerea padului drept in anumite zone greu de atins este practic imposibila. Cand ajungi la acele zone atunci cand faci polish de final, micsoreaza viteza si aplica o presiune si mai mica. Alt pont este acela de a pastra padul curat si complet uscat.

Toate acestea se dobandesc in timp si cu multa practica, impreuna cu invatarea produselor care ti se potrivesc cel mai bine. Iti doresc mult succes. Daca tu sau altcineva aveti intrebari sau comentarii, va rog sa le postati in casuta de mai jos.

Multumesc,
DJ Mayo.

Autor: DJ Mayo
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment