Ce ar trebui sa invat mai intai despre detailing?

Daca citesti acest articol inseamna ca ai fost intotdeauna genul acela de persoana care isi pastreaza in permanenta masina ingrijita. In acest timp, totusi, s-a intamplat ceva care te-a determinat sa duci detailingul la un cu totul alt nivel. Poate ca ai vazut niste poze uimitoare de inainte/dupa a unui proces complet de corectie a vospselei efectuat de catre un detailer prodesionist, sau poate doar ai cumparat o masina noua si iti doresti ca aceasta sa arate cat mai bine posibil.

Acum ca faci aceste cercetari, s-ar putea totusi sa fii coplesit de toate produsele, tehnicile si informatiile existente in legatura cu detailingul auto. Exista atat de multe tipuri de polishuri, masini, paduri, decontaminanti si produse de detailing rapid…de unde sa incepi?

Pentru aceia dintre voi care abia incepeti aventura de a avea cea mai aspectuoasa masina din cartier, probabil ca nu trebuie sa va bateti prea tare capul (inca) cu termeni de genul wet sanding, cele mai noi tehnici de compounding sau reconditionarea farurilor. Desi toate acestea sunt niste aspecte foarte importante ale detailingului, ele constituie niste topicuri avansate la care se ajunge trecand prin alti pasi mai mici. Gandeste-te la asta in felul urmator…un pilot de curse mai intai a invatat sa conduca si abia apoi a intrat pe pista. Ca si in cazul pilotului de curse, un detailer profesionist care poate polisha vopseaua, aducand-o aproape de perfectiune, a invatat mai intai lucrurile de baza.

Deci care este acea parte de detailing care trebuie invatata mai intai? Care este fundatia detailingului pe care se bazeaza toate celelalte procese? O spalare si uscare corespunzatoare! Majoritatea zgarieturilor si defectelor din vopsea sunt cauzate de sesiunile necorespunzatoare de spalare, asa ca intelegi acum de ce spun ca toate celelalte lucruri se invart in jurul unei spalari si uscari corecte.

Armeaza-te cu unelte, tehnici si stiinta despre uscarea si spalarea corecte pentru a mentine masina aratand cat se poate de bine. Dupa ce stapanesti foarte bine acest sistem, abia atunci poti promova catre aspecte mai avansate de detailing. Te avertizez, insa…odata ce ai trecut de acest prim nivel, poti descoperi o obsesie in a gasi Sfantul Graal al luciului si al perfectiunii vopselei.

Autor: Todd Cooperider
Sursa: DetailedImage

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment