Cateva sfaturi rapide: aspirarea interiorului si curatarea sticlei

Aspirarea interiorului unei masini poate face ca interiorul sa devina si mai prafuit decat era inainte. Ceea ce vreau sa spun este… In loc sa tarati aspiratorul prin interiorul masinii, folositi o perie din par de porc care va va permite sa patrundeti in crapaturi, intre scaune si in locurile cele mai greu accesibile. Desigur ca puteti cumpara un capat lung de aspirator, insa acesta functioneaza doar pentru praful desprins, nu si pentru murdaria asezata de ceva vreme. Ceva in genul acestei perii de care va vorbeam, functioneaza foarte bine.

De asemnea, nu scoateti presurile si le puneti afara pe pamant decat in cazul in care intentionati sa le aspirati afara inainte de a le baga inapoi in masina. De fapt, ceea ce fac eu este sa aspir presurile, le pun pe scaune, apoi aspir podeaua si zonele adiacente, pun presurile la locurile lor si continui cu aspirarea scaunelor. Astfel, in masina, nu poate patrunde praf din afara.

In ceea ce priveste sticla, folosesc Smartwax SmartGlass si un prosop din microfibre curat. Puteti utiliza si prosoape speciale pentru geamuri. Mai intai pulverizez produs direct pe geamuri pe partea exterioara, impaturesc prosopul si indepartez urmele daca au ramas. Apoi deschid geamul si sterg geamul pe interior fara a mai adauga produs (decat, evident, daca este necesar) cu partea de prosop cea mai putin umeda. Acest lucru face ca urmele sa fie putin probabile. Dupa ce aplic aceasta tehnica tuturor geamurilor, iau un prosop curat (insa nu unul nou nout, pentru ca va lasa scame pe suprafata) si sterg geamurile pe interior si pe exterior inca o data pentru a obtine geamuri curate si fara dungi.

Sper ca cineva gaseste aceste procese utile!

Autor: Eric Schuster
Sursa: DetailedImage

Tag-uri:

1 Comment

  1. Cristian says:

    de multe ori am patit si eu la fel, cand am incercat sa aspir putzin interiorul masinii, m-am trezit cu mai mult praf pe bord decat era inainte 🙂

Leave a Comment