Cat de mult polish se aplica pe un pad? Pad-ul trebuie imbibat inainte?

Aceasta este o intrebare pe care o pun multi dintre cititorii si pasionatii de detailing noi in ceea ce priveste polisharea cu masina. Aplicarea cantitatii corecte de polish pe pad este foarte importanta deoarece da siguranta unui rezultat scontat fara a utiliza prea mult polish sau a pierde prea mult timp efectuand polishul. Datorita multor combinatii existente de paduri si polishuri, diferite masini, precum si diferite rezultate asteptate in urma procesului de polishare, este aproape imposibil sa dam raspunsul “corect” pentru fiecare scenariu in parte.

Acestea fiind spuse, scopul meu aici este acela de a oferi un fel de ghid general in ceea ce priveste aplicarea polishurilor pe paduri. Eu folosesc aproape exclusiv masina de polishat Flex XC 3401 VRG cu paduri 5.5″ de la Lake Country. Un factor important de luat in considerare este intrebarea daca folositi un polish cu abrazivi diminuanti sau non-diminuanti. Dupa cum puteti vedea mai jos, eu prefer sa aplic mult mai putin polish pe pad atunci cand se utilizeaza abrazivi diminuanti deoarece aceste polishuri au de obicei perioade mai lungi de utilizare si este mai indicata folosirea unei cantitati corespunzatoare pentru fiecare sectiune vopsita in parte.

Mai intai de toate, iata cateva poze care explica procesul efectuat de catre mine utilizand Meguiar’s D300 cu un pad portocaliu de la Lake Country 5.5″. Urmatorul proces este, de asemenea, utilizat si in cazul altor polishuri cu abrazivi non-diminuanti, cum ar fi Meguiar’s M105 si Meguiar’s M205. Prima oara, imi place sa imbib pasta de polish in pad, pentru a-l umezi.

Fac acest lucru prin turnarea a un pic de polish intr-un mod circular pe intregul pad…

Apoi intind acel polish cu degetul pentru a imbiba complet padul:

Odata ce acest lucru a fost facut, voi aplica cantitati mici de polish pe diverse zone pe care le-am ratat prima data…


Acum padul meu este pregatit de polisharea unei zone vopsite. Dupa ce am terminat de polishat acea zona si am utilizat o perie pentru a indeparta reziduurile si praful de pe pad, am aplicat inca putin polish pentru urmatoarea sectiune. Dupa prima imbibare a padului, aplica de obicei urmatoarea cantitate de polish, sau chiar mai putin…

La fel de important ca si aplicarea cantitatii corecte de polish pe pad in timpul unui proces de polish, este si a sti cand sa va opriti din aplicarea polishului cu un pad si inceperea unuia nou. Padurile se imbiba cu polish si reziduuri de la vopsea, asa ca, dupa un anumit punct nu mai lucreaza atat de bine pe cat ar trebui. Astfel, este necesara inlocuirea acestora ori de cate ori procesul de detailing o cere.

Pentru polishurile cu abrazivi diminuanti, cum ar fi Menzerna PO85RD, este necesara utilizarea unei cantitati mult mai mici de polish, si nu este necesara imbibarea prealabila. In cazul acestor polishuri, eu aplic urmatoarea cantitate de polish:

Aplic aceasta cantitate de polish pe pad indiferent daca este vorba despre prima aplicare cu un pad nou, a doua, a treia etc. Totusi, indiferent de tipul de polish, padul va fi suprasaturat dupa doar cateva sectiuni, asa ca va necesita inlocuirea cu un pad nou, curat.

Acestea fiind spuse, ii incurajez pe ceilalti sa foloseasca acest articol ca pe un ghid general, timp in care sa experimenteze atat aplicarea de mai putin cat si aplicarea de mai mult polish pe pad. S-a intamplat de multe ori ca un detailer cu o experienta mai putin vasta decat a mea (2-3 ani fata de 5-6 ani de polishat) sa gaseasca o combinatie mai buna de ce cantitate ar trebui utilizata pe un pad si/sau o tehnica diferita care a dus la rezultate semnificativ mai bune.

Autor: Ivan Rajic
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment