Ar trebui sa ii las pe cei de la reprezentanta sa imi spele sau sa imi cosmetizeze masina?

Pentru a incepe prin a raspunde scurt si la obiect, raspunsul este NU.

Acum ca ne-am luat aceasta povara din suflet, iata cateva motive pentru care fie ar trebui sa abordezi aceasta problema singur, fie sa angajezi un cosmetician auto profesionist pentru a intretine masina. Primul motiv este costul. Cei de la reprezentanta cer mult mai multi bani pentru a “cosmetiza” masina decat ar cere cei mai reputabili cosmeticieni auto pentru acelasi lucru – si o fac doar pentru ca se poate. Multi nu sunt constienti de exact tipul de serviciu pe care il primesc. Am vazut personal un reprezentant care cerea 500 USD pentru o spalare, ceruire si aspirare interior. La celalalt capat al spectrului, reprezentantii ofera chiar gratis spalarea…acestia sunt cei mai rai!

Urmatorul motiv este dauna. Am lucrat ca si reprezentant aproximativ 4 luni in timpul liceului. Galetile pe care le foloseam erau pline de noroi pe fund, erau clatite doar o data pe luna si aveau acumulata suficienta murdarie pentru a colora apa in maro, tot timpul. Acum, proportiile pot varia, insa trebuie sa spun ca majoritatea reprezentantilor, daca nu toti nu stiu cum sa spele o masina corespunzator. Cu ajutorul metodei 2BM (Metoda de spalare cu cele 2 galeti) vei mentine contaminarile pe fundul galetilor si departe de vopsea…un lucru pe care reprezentantii nu il fac. Asa ca, cu toata murdaria si noroiul si pietrele (da, PIETRE) pe fundul galetii, iti poti imagina daunele provocate de stergerea vopselii cu murdarie, daune care inseamna chiar si zgarieturi severe.

In final, sa vorbim ceva mai mult despre cost. Sunt doua reguli de baza pentru a evita spalarea masinii la o reprezentanta (sau la fel de rau, la acele “spalatorii de mana” situate prin colturile strazilor unde 5 oameni se ocupa de o singura masina). Asa cum am subliniat la inceput, poti fie sa o faci tu singur, fie sa angajezi un profesionist, un cosmetician auto reputabil care sa se ocupe de intretinerea masinii tale. Exista destule variante de a-ti ingriji singur masina oferite de Detailed Image. Eu personal favorizez kitul lor sub 100$ Advanced Washing and Drying Kit, kit ce iti va da cele mai multe optiuni de a spala masina in siguranta si foarte usor. Nu numai ca acest kit iti va ajunge mai mult decat o data, spre deosebirea de a lasa un reprezentant sa o faca, insa iti va permite sa castigi satisfactia de a o face tu singur, intr-un buget rezonabil.

Cealalta optiune este de a angaja un cosmetician auto perofesionist, reputabil, care sa intretina masina, precum si sa savarseasca diverse alte procese ce tin de detailing-ul auto. Argumentele pro pentru acesta optiune ar fi ca nu trebui sa cumperi tu produsele, sau sa le depozitezi. Nu trebuie sa ai cunostinte despre cum se intretine o masina, si ii lasi sa se ocupe de masina atunci cand doresti tu si in garajul tau (in unele cazuri). Aceasta optiune te va costa mai mult decat daca ai face tu singur masina, insa va prelungi viata si aspectul vopselii pentru multi ani de acum incolo.

Multumesc pentru ca ai citit acest articol, si te incurajez sa iti experimi orice pareri sau ganduri despre locurile sigure si eficiente in care iti poti duce masina pentru intretinere.

Aaron Baumann

Autor: Aaron Baumann
Sursa: Detailed Image

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment