3 categorii: Ceruri, Sealanti si Straturi de Lac

Intr-un efort de a ajuta la standardizarea termenilor utilizati in industria detailingului, acum ca CQuartz si Opti-Coat 2.0 sunt felurile principale, exista trei categorii generale inculse in categoria “Protectie”:

 •Ceruri
 •Sealanti
 •Straturi de lac

Ceruri

Definite in general ca orice alte produse care contin ingrediente ceroase naturale sau sintetice care au scopul de a proteja vopseaua si/sau de a adauga frumusete vopselei. Aceste tipuri de ceara traditionala se vor estompa in timp in conditii normale de uzura, spalari repetate si expunere la mediul inconjurator.

Sealanti

Definite in general ca orice alte produse care contin ingrediente create manual sau sintetice care au scopul de a proteja vopseaua si/sau de a adauga frumuste vopselei. Acesti sealanti traditionali se vor estompa in timp in conditii normale de uzura, spalari repetate si expunere la mediul inconjurator.

Straturi de lac

Definite in general ca orice produse de protejare a vopselei care contin ingrediente de protectie create manual sau sintetice care au ca scop legarea acestora de vopsea pentru a crea un strat bariera de protectie si a unui finish luminos. Produsele din aceasta categorie sunt consiterate straturi permanante deoarece, precum vopseaua, ele nu pot fi indepartate decat daca sunt eliminate intentionat sau daca sunt neglijate intentionat.

Definitia cuvantului permanent in contextul etansarii vopselei:

Acest lucru este destul de dificil, deoarece exista diferite tipuri de personalitati care iau ad literam fiecare cuvintel folosit in discutiile de pe forumuri, in cazul acesta cuvantul permanent.

Citat:

“per•ma•nent (pûrm-nnt), adj.

1.Dureaza si se pastreaza fara schimbari esentiale: “un dor universal uman pentru ceva permanent, de durata, fara umbre de schimbare (Willa Cather).
2.Nu se asteapta o schimbare a starii, conditiei sau locului: o adresa permananta, secretar permanent al presedintelui.”

In contextul la care ne referim de acoperire permanenta, acest lucru inseamna ca odata ce stratul este aplicat corespunzator si lasat sa actioneze, nu va putea fi indepartat in circumstante normale sau prin uzura normala, cum ar fi spalarea atenta. Deci, in acest context, acoperirea cu un strat de lac este la fel de permanenta ca si masina pe care o detineti.

Vopseaua de pe masina dumneavoastra nu va putea fi indepartata decat prin abraziune, dizolvare chimica sau alte metode mecanice asemanatoare, cu intentia clara de a o indeparta. In acelasi fel, straturile de lac legitime nu vor putea fi indepartate decat prin abraziune, dizolvare chimica sau alte metode mecanice asemanatoare, cu intentia clara de a le indeparta.

Cerurile traditionale si sealantii se vor duce in timp in conditii normale de uzura, cum ar fi spalarea atenta. Deci, in contextul si comparativ cu cerurile traditionale si sealanti, straturile de lac sunt permanante.

Exemple de ceruri si sealanti pot fi gasite aici: Pro-Detailing.ro

Cele doua straturi de lac noi sunt:

Optimum Opti-Coat 2.0 Permanent Paint Coating
CQuartz Ceramic Quartz Paint Protection 10 milliliters
CQuartz Ceramic Quartz Paint Protection 30 milliliters

Autor: Mike Phillips
Sursa: Autogeek

Tag-uri:

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

Leave a Comment